Τούρκος ακαδημαϊκός: «Η Δύση θέλει αναβίωση του Βυζαντίου»

Οι τρέχουσες δυσκολίες της Τουρκίας μπορούν να ανιχνευθούν σε μια παλιά επιθυμία της Δύσης να αναβιώσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στη φιλοκυβερνητική, ισλαμική εφημερίδα Yeni Akit, ο βοηθός του πρύτανη του Πανεπιστημίου Uludağ, Δρ Μέχμετ Γιούσε.

Αναφερόμενος στις κακές σχέσεις της Άγκυρας με τα γειτονικά κράτη, αλλά και τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, ο Γιούσε δήλωσε πως η Τουρκική Δημοκρατία αντιμετωπίζει σήμερα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους από την ίδρυσή της το 1923.

«Αυτό οφείλεται

στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μια νέα παγκόσμια τάξη», δήλωσε ο Γιούσε, προσθέτοντας ότι με αυτή τη νέα εντολή σκόπευαν να διαλύσουν τα υπάρχοντα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σε μικρότερα κράτη.

«Η Τουρκία έχει μια γεωστρατηγική θέση ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η γεωγραφία της είναι πιο ιερή για τη Δύση, επειδή κρατά τα υπολείμματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», είπε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων πως «Η Δύση δεν έχει ξεχάσει τη βυζαντινή αυτοκρατορία και θέλει να την αναβιώσει. Το Βυζάντιο ήταν το στέμμα του δυτικού πολιτισμού», δήλωσε ο Γιούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα