Τουρκοκύπριοι ιατροί κατεχομένων: «Μην πηγαίνετε στη Λεμεσό»

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου &Πληροφγοριών, η Yeni Düzen (09.08.20) γράφει ότι ο Δρ Εμρέ Βουνταλί, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης Τουρκοκύπριων ιατρών και υπεύθυνος για την δημόσια υγεία, συμβούλεψε τους Τουρκοκύπριους να μην μεταβαίνουν στη Λεμεσό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, εκτός αν αυτό είναι απαραίτητα αναγκαίο. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ακολουθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία των περιοχών που βρίσκονται κοντά τους, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από την Τουρκία και την «νότια Κύπρο» [όπως αναφέρει τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή

Δημοκρατία περιοχές].

Επιπρόσθετα, προτείνει σε όσους θα μεταβούν στην «νότια Κύπρο» [στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές], και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, να είναι σε επαγρύπνηση και μόλις παρατηρήσουν οποιαδήποτε συμπτώματα, όπως πυρετό ή βήχα, να αποτείνονται στα ιδρύματα υγείας.

Δύο νέα κρούσματα Covid-19 χθες στα κατεχόμενα

Η Yeni Düzen (10.08.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» της κατοχής, Αλί Πιλλί, δήλωσε ότι κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο διενεργήθηκαν 1,960 τεστ για Covid-19 στα κατεχόμενα και βρέθηκαν δύο νέα κρούσματα. Ο Πιλλί ανέφερε ότι τα δυο νέα κρούσματα έφτασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς.

Μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020, διενεργήθηκαν συνολικά 83,301 τεστ και βρέθηκαν 171 κρούσματα στα κατεχόμενα. Συνεχίζεται η θεραπεία 30 κρουσμάτων, ενώ 137 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Κανείς δεν βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό παραμένει στους τέσσερις.

Αίρεται η υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα οι προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Avrupa (10.08.20) γράφει ότι μετά από έξι μήνες αίρεται από αύριο η υποχρέωση των προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο να τίθενται σε καραντίνα επτά ημέρες όταν εισέρχονται στα κατεχόμενα. Η απόφαση αναμένεται με ανυπομονησία από πολλούς Τουρκοκύπριους που διαμένουν στο ΗΒ, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημειώνοντας ότι θα επιτρέπεται στους ερχόμενους από την Βρετανία να εισέρχονται στα κατεχόμενα είτε αφού επιδείξουν διπλό τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα και υπογράψουν δέσμευση ότι θα παραμείνουν σε απομόνωση για επτά ημέρες στο σπίτι τους, είτε αφού επιδείξουν ένα τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα από την Βρετανία και υποβληθούν σε τεστ και στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκοκύπριοι, Μην, Λεμεσό,tourkokyprioi, min, lemeso