Ισχυρότατη έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Ένα νέφος ηφαιστειακής σκόνης ύψους πέντε χιλιομέτρων προκάλεσε η δεύτερη έκρηξη, σε διάστημα τριών ημερών, ηφαιστείου της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τις αρχές και τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, η έκρηξη προκάλεσε έναν βροντερό κρότο και σκοτείνιασε τον ουρανό.

Indonesia's Mount Sinabung spewed a giant ash

cloud five kilometers into the sky https://t.co/5LwvWBN5rm pic.twitter.com/0742LZpL1k

Reuters (@Reuters) August 10, 2020 Η έκρηξη του ηφαιστείου Σινάμπουνγκ στο νησί της Σουμάτρα έρχεται μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο αδράνειας. Καθώς ήταν η δεύτερη από το Σάββατο, οι αρχές προειδοποίησαν ντόπιους και τουρίστες για ενδεχόμενες ροές λάβας. 

Δραματικές εικόνες κατέγραψαν οι κάτοικοι από την πρωινή έκρηξη. «Ο ήχος ήταν όπως ενός ισχυρού κεραυνού και διήρκησε σχεδόν μισό λεπτό» ανέφερε ένας απο τους κατοίκους του νησιού.    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αντίστοιχη υπηρεσία, απευθύνεται σύσταση στους πολίτες να μείνουν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων μακριά από το ηφαίστειο και να φορούν μάσκες για να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα από την ηφαιστειακή τέφρα. 

Just when you thought 2020 is done with disasters... Here is another, Sinabung volcano in Indonesia just erupted! pic.twitter.com/uwSVzzh9Pe

— TheSpaceAcademy.org✨
Keywords
Τυχαία Θέματα