Τουρκικές προκλήσεις μέρα 3η - Καθοριστική μέρα

Καθηλωμένο 25 ναυτικά μίλια μακριά από το στόχο «Σουπιά» του οικοπέδου «3» παραμένει το ερευνητικό σκάφος της εταιρείας ΕΝΙ «Saipem 12000», καθώς η Τουρκία το εμποδίζει να προχωρήσει, σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Στόχος της Άγκυρας είναι να παγώσει σε πρώτο στάδιο το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον απόηχο της ανακοίνωσης την περασμένη Πέμπτη της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ για τα ενθαρρυντικά ευρήματα της γεώτρησης στο στόχο «Καλύψω» του οικοπέδου «6»

της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Λευκωσία διατηρεί χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις.

Τούρκος Αντιναύαρχος: Επίδειξη δύναμης η παρεμπόδιση SAIPEM

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη Ρώμη, προβαίνοντας από κοινού σε παρασκηνιακά διαβήματα.

Στη Λευκωσία αναμένεται αύριο στέλεχος της ΕΝΙ από την έδρα της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ χθες αντιπροσωπεία της εταιρείας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη. Εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας στην Κύπρο ξεκαθάρισε ότι το ερευνητικό σκάφος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει κανονικά στο ερευνητικό του έργο, παρά τις τουρκικές ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα