Τουρκία: Ο κατασκευαστής του «παλατιού» θα χτίσει τα νοσοκομεία αναφοράς

Η Rönesans Holding, που ανήκει στον Τούρκο δισεκατομμυριούχο, Ερμάν Ιλιτζάκ, που έχτισε και το προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα, κέρδισε το διαγωνισμό για την κατασκευή των δύο νοσοκομείων αναφοράς 1000 κλινών στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την κατασκευή δύο νέων νοσοκομείων για ασθενείς με κορωνοϊό στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σαντζάκτεπε, στην ασιατική Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο,

σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι εργασίες για το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ξεκίνησαν σε μία περιοχή έξω από τον παλαιό αερολιμένα κι όχι μέσα, όπως είχε εξαγγελθεί.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ρομπότ κατά κορωνοϊού – Διανέμει φάρμακα και φαγητό σε ασθενείς

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει αντιδράσει στο σχέδιο της κατασκευής νοσοκομείου γύρω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, λέγοντας ότι «θα ήταν λάθος σε μία τόσο πυκνο-κατοικημένη περιοχή και με λιγοστές δημόσιες συγκοινωνίες να χτιστεί ένα τέτοιο νοσοκομείο».

Όπως καταγγέλλεται επίσης, οι αρχές ξεκίνησαν την κατασκευή του νοσοκομείου χωρίς να ενημερώσουν καν την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι υπεύθυνη για την δόμηση της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ θανάτων από τον ιό στην Τουρκία-Ξεπέρασαν τις 40 χιλιάδες τα κρούσματα

«Δεν ζητήσαμε να πάρουν την άδειά μας. Απλά να μας ενημερώσουν ότι πρόκειται να χτιστεί ένα 52 χιλιάδων τ.μ. οικοδόμημα στην περιοχή δικαιοδοσίας μας», δήλωσε δημοτικός σύμβουλος του Μακρυχωρίου (Bakırköy), στο οποίο υπάγεται η εν λόγω συνοικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα