Τουρκία: Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από τους νέους σεισμούς

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής των σεισμών που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Τουρκία.

Μια πέτρα έπεσε στο κεφάλι μιας γυναίκας στο Samandag και πέθανε. Επίσης, ένας πολίτης που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια έχασε την ζωή του. Την σορό του άνδρα, που έχασε την ζωή του, έβγαλαν από τα ερείπια οι σωστικές ομάδες. Αστυνομικές ομάδες προσπάθησαν να παρηγορήσουν την οικογένεια του ανθρώπου, οι οποίοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Δείτε επίσης: Τουρκία:

Κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας λόγω των σεισμών

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μετέβη στο Χατάι με ελικόπτερο μετά τους δύο σεισμούς.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, δύο άτομα σκοτώθηκαν ενώ 213 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Arda Erdoğan από το Hatay στο CNN TÜRK, αναζητούνται 3 άτομα που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια ενώ προσπαθούσαν να πάρουν τα υπάρχοντά τους.

«Ενώ ο πόνος μας ήταν φρέσκος, με στενοχώρησε βαθιά η είδηση του σεισμού που σημειώθηκε στο Χατάι και έγινε αισθητός στις γειτονικές μας πόλεις. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους πληγέντες συμπολίτες μας. Ελπίζω να μην υπάρξουν απώλειες ζωών και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συμπολίτες μας», ανέφερε η γυναίκα του Ερντογάν.

Ο νομάρχης του Γκαζιαντέπ Νταβούτ Γκιουλ είπε: "Ο σεισμός που έγινε στο Χατάι έγινε αισθητός και στο Γκαζιαντέπ. Υπάρχει μερική κατάρρευση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και δεν υπάρχουν απώλειες ζωών. Μείνετε μακριά από κτίρια που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές".

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Πανικός στο αεροδρόμιο του Χατάι την στιγμή του σεισμού, δείτε βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα