Τουρκία: «Γάζωσαν» το πούλμαν της Φενερμπαχτσέ

Στόχος επίθεσης με πυροβολισμούς έγινε το λεωφορείο που μετέφερε την τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Φενέρμπαχτσέ, το βράδυ του Σαββάτου στην επαρχία Αρακλί της Τραπεζούντας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

Παράγοντες της Φενέρμπαχτσε καταγγέλλουν ότι στόχος των δραστών ήταν να ανατρέψουν το λεωφορείο για να σκοτωθούν όλοι οι παίχτες της ομάδας. Τώρα συζητείται το ενδεχόμενο αναβολής του τουρκικού πρωταθλήματος.Ο οδηγός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τα τζάμια που έσπασαν, χάνοντας τον έλεγχο, ωστόσο, παρενέβηκε ένας άντρας της ασφάλειας που βρίσκονταν εντός του οχήματος

και εμπόδισε το λεωφορείο να πέσει από τη γέφυρα. Αν το λεωφορείο δεν σταματούσε θα έπεφτε από τη γέφυρα που βρισκόταν 250-300 μέτρα μπροστά, ύψους 4-5 μέτρων.Οι παίχτες της ομάδας μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στο αεροδρόμιο και από εκεί πήγαν στην Κωνσταντινούπολη.Ο νομάρχης Τραπεζούντας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο με μια σφαίρα, αν και πηγές της αστυνομικής ασφάλειας ανέφεραν νωρίτερα ότι η επίθεση έγινε με αυτόματο όπλο. Εκτιμάται ότι ο δράστης είχε κρυφτεί σε μια δασώδη περιοχή και από εκεί έριξε κατά του λεωφορείου.

Ο Υπουργός Αθλητισμού Ακίφ Κιλίτς χαρακτήρισε απάνθρωπη την επίθεση κατά της Φενέρμπαχτσε και δήλωσε ότι η λίγκα μπορεί να αναβληθεί.Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε αμέσως μετά την επίθεση από τους νομάρχες της Ρίζε και της Τραπεζούντας καθώς και από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο οδηγός του λεωφορείου.Ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με δήλωσή του στο τουίτερ καταδίκασε την επίθεση και ανέφερε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών.

Ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε αναφέρει ότι η άποψή τους είναι πως είναι αναπόφευκτο να αναβληθεί η διεξαγωγή των αγώνων της λίγκας της Τουρκίας μέχρι να δοθεί φως σε αυτό το σκοτεινό επεισόδιο και να ικανοποιηθεί η συνείδηση της κοινής γνώμης της Φενέρμπαχτσε. «Αυτό δεν είναι ένα απλό επεισόδιο που θα καλυφθεί αλλά είναι μια οργανωμένη και σχεδιασμένη επίθεση, μια απόπειρα δολοφονίας κατά της Φενέρμπαχτσε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.Την επίθεση καταδίκασε και η Τσαϊκούρ Ρίζεσπορ χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη. «Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν στον αθλητισμό αλλά δυστυχώς το σημείο που φτάσαμε δεν είναι καθόλου καλό», αναφέρει η Τσαϊκούρ Ριζεσπόρ.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα