Τουρκία: 6 συλλήψεις για την φονική επίθεση στην Άγκυρα

H τουρκική αστυνομία συνέλαβε 6 ανθρώπους στη πόλη Σαβλιούρφα στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα καθώς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που συγκλόνισε χθες την Άγκυρα, στοιχίζοντας την ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και συγκεκριμένα με το όχημα που χρησιμοποιήθηκε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε φέρεται να αγοράστηκε από την Σανλιούρφα.

Οι ύποπτοι αφού ανακριθούν, θα σταλούν στην Άγκυρα.

Εν τω μεταξύ, αρχίζει να ξετυλίγεται και το κουβάρι σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ήταν δύο, ένας άνδρας και μια γυναίκα με το όνομα Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο παγιδευμένο αυτοκίνητο που ανατινάχθηκε στο πάρκο Γκιουβέν στην περιοχή Κιζιλάι.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία μόνο της γυναίκας, το όνομα της οποίας είναι Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ 24 ετών, και ήταν φοιτήτρια στο τμήμα τουριστικών επαγγελμάτων πανεπιστήμιο Μπαλίκεσίρ αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο είχε περάσει από δίκη μαζί με άλλες 4 γυναίκες με την κατηγορία της συμμετοχής της στο ΡΚΚ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία της:

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για επίθεση Κούρδων αυτονομιστών, καθώς έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την επίθεση που έγινε ένα μήνα πριν πάλι στην Άγκυρα. Το νέο μακελειό έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μάρκας BMW και χρώματος λευκό, το οποίο είχε κλαπεί στις 10 Ιανουαρίου και από τις 26 Φεβρουαρίου βρισκόταν στην Άγκυρα. Ακόμη κι αν δεν είναι το ΡΚΚ από πίσω, ενδεχομένως να είναι ένα από τα παρακλάδια του, όπως το ΤΑΚ, που είχε αναλάβει την ευθύνη κι ένα μήνα πριν.

Η αστυνομία αναζητά άλλα 20 παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία συστήνοντας στους πολίτες της να προσέχουν όταν επισκέπτονται την Τουρκία.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η γυναίκα-καμικάζι της επίθεσης.

Αυτά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για την επίθεση στην Άγκυρα:

HÜRRIYET: Οι προδότες δεν χορταίνουν ποτέ αίμα

POSTA: Πενθούμε μαζί σου Άγκυρα

YARINA BAKIŞ (πρώην Ζαμάν): Άσχημη επίθεση στην πρωτεύουσα πάλι

MILLIYET: Κακία

HABERTÜRK: Εχθροί του λαού

YENIŞAFAK: Είστε ανήθικοι

STAR: Οι προδότες ενώνονται και δολοφονούν ανθρώπους

VATAN: Ανέντιμοι

AKŞAM: Οι προδότες θύμωσαν

YENIÇAĞ: Ανήθικοι

AYDINLIK: Δεν φοβόμαστε

CUMHURIYET: Ματωμένη Κυριακή

ÖZGÜRDÜŞÜNCE: Σφαγή στην πρωτεύουσα ξανά

TARAF: Η Άγκυρα συνταράχτηκε ξανά από τρομοκρατική επίθεση

KARAR: Αυτό είναι κάτι παραπάνω από τρομοκρατία

BIRGÜN: Σφαγή

ZAMAN: Οι προδότες διεξήγαγαν άλλη μία μοχθηρή επίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα