ΚΕ για 19χρονη: Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις που εκδικάζονται

Δήλωση έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την υπόθεση της Βρετανίδας υπηκόου που ευρίσκεται υπό εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί ότι τη «μη αναμενόμενη» παρέμβαση του Foreign Office στην υπόθεση της καταδίκης της 19χρονης Βρετανίδας επιχείρησε να ερμηνεύσει ο δημοσιογράφος του BBC, James Landale.

Υπενθυμίζεται ότι στο twitter άρχισε μία εκστρατεία με το hashtag

#BoycottCyprus, καλώντας τους Βρετανούς να μην επιλέγουν την Κύπρο για διακοπές.

Παράλληλα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ότι τυχόν παρέμβασή του στην ποινική υπόθεση πρόκλησης δημόσιας βλάβης με κατηγορούμενη νεαρή Βρετανίδα «δεν θα συνιστούσε τίποτε άλλο παρά εμπόδιο στην διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων και παρέμβαση στο δικαστικό έργο».

Επίσης, η Sun φιλοξενεί δηλώσεις της ίδιας της 19χρονης, η οποία λέει ότι δεν της προκάλεσε έκπληξη η απόφαση με βάση το πώς «από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκα από θύμα κατηγορούμενη».

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση:

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο κράτος, έχει συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς και διάκριση των εξουσιών.

Στα πλαίσια αυτά, η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις που εκδικάζονται από τα αρμόδια Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ούτε και σχολιάζει θέσεις ή ισχυρισμούς οι οποίοι προβάλλονται αναφορικά με υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων.

Η Κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα πρέπει να αφήνονται απερίσπαστα να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους και να απονέμουν δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα