Τον Γενικό Εισαγγελέα βλέπει η Ερευνητική για ΣΚΤ

Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη θα έχει σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού.

Αναμένεται να συζητηθούν τα μέχρι τώρα ευρήματα, αλλά και ζητήματα, που απασχολούν την Επιτροπή, όπως τα προβλήματα με τις εποπτικές Αρχές και η συνεργασία με εμπειρογνώμονες.

Χθες η Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει, ήδη, καταλήξει σε διευθετήσεις συνεργασίας με συμβούλους, οι οποίοι θα συνδράμουν περαιτέρω στο έργο της.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι

είναι εκτός πραγματικότητας δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι η προσπάθεια της Επιτροπής να ρίξει φως στα όσα οδήγησαν τον Συνεργατισμό σε κατάρρευση και ξεπούλημα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, καθώς δύσκολα θα εκδοθεί πόρισμα.

Αίτημα για έκδοση διατάγματος, το οποίο ν’ αφορά περιοριστικά μέτρα για τον κατάδικο για παιδεραστία που αποφυλακίστηκε πρόσφατα με προεδρική χάρη, αναμένεται να υποβληθεί σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το διάταγμα θα ζητείται να τεθεί υπό συστηματική παρακολούθηση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού.

Δεν αποκλείεται να ζητηθούν και άλλα μέτρα για προστασία του θύματος.

Την περασμένη Τρίτη, η Αστυνομία προέβη σε έρευνα στην οικία του με δικαστικό ένταλμα, μετά από πληροφορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και
διαπίστωσε ότι είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο κατασχέθηκε και το περιεχόμενό του αξιολογείται.

Διερευνάται κατά πόσο το κύκλωμα παρακολουθούσε την οικογένειά του. Ο δράστης συνελήφθη, κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα