Στη Βουλή στέλνει το θέμα των Προεδρικών αποφυλακίσεων ο Περδίκης

Με αφορμή το θέμα της αποφυλάκισης του παιδεραστή με προεδρική χάρη αλλά και το περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης της Νομικής Υπηρεσίας, ο Γιώργος Περδίκης υπέβαλε αίτημα για εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος στην επιτροπή νομικών της βουλής.

Η αιτιολόγηση του αιτήματος είναι η εξής:

«Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη που οδήγησε στην αποφυλάκιση κατάδικου για αδίκημα που αφορά σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου με αποτέλεσμα την δυσφορία ολόκληρης της κοινωνίας,

θεωρούμε πως το θέμα αυτό χρήζει συζήτησης.

Η εξουσία που παρέχεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση το άρθρο 53 του Συντάγματος φάνηκε ότι μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των θυμάτων και ή των στενών τους συγγενών, για αυτό και πρέπει να ρυθμίζεται.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι «οι όποιες αδυναμίες του συστήματος, θα επιδιωχθεί, μέσα από τα προαναφερόμενα μέτρα, να διορθωθούν κατά τρόπο που δεν θα επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα». Ζητούμε όπως οι κυβερνητικές υπηρεσίες έρθουν ενώπιον της επιτροπής και εξηγήσουν ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν και πως ακριβώς αυτά τα μέτρα θα επιτρέψουν να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Θα θέλαμε επίσης να εξηγηθεί ποια αδικήματα εξαιρούνται από το είδος των αδικημάτων για τα οποία ένας καταδικασθείς δεν δύναται να τύχει Προεδρικής χάριτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα