Το ΥΠΑΜ τίμησε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 1ης Απριλίου κατά την οποία τιμήθηκαν οι αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης ο οποίος τόνισε ότι «η καλύτερη ανταπόδοση στους αγωνιστές για όσα πρόσφεραν δεν είναι ούτε οι ούτε οι τιμητικές πλακέτες, ούτε οι πανηγυρικοί λόγοι. Η καλύτερη ανταπόδοση γι' αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα θα είναι η ολοκλήρωση του αγώνα για την

ελευθερία της Κύπρου».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε επίσης ότι η αίσθηση του καθήκοντος, απέναντι στην πατρίδα και στο κοινό καλό αποτελεί «στοιχείο ταυτισμένο με την αποστολή και τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων». Είναι κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει, όπως είπε, κάθε στέλεχος της Εθνικής Φρουράς και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για όλη την κοινωνία.

Οι άντρες και οι γυναίκες που φορούν την τιμημένη στολή των ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε, «απέναντι στο ρεύμα του ατομικισμού και της ιδιοτέλειας της σημερινής εποχής, οφείλουν να κρατήσουν ψηλά το ήθος και τα λάβαρα των μεγάλων ιδανικών που ενέπνευσαν τους μεγάλους εθνικούς αγώνες για ελευθερία».

Εκ μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους Προέδρους του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-59 Αντρέα Μεϊμαρίδη, του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 Θάσο Σοφοκλέους και του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 Ρογήρο Σιηπιλλή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης ενώ εκ μέρους των τιμηθέντων αντιφώνηση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Θάσος Σοφοκλέους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επετειακά τραγούδια από τη ΣΜΕΦ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα