Το τρίτο 10ημερο του Ιανουαρίου οι βαθμολογίες των μαθητών

Το τρίτο 10ημερο του Ιανουαρίου θα λάβουν τις βαθμολογίες τους για το πρώτο τετράμηνο οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το οργανόγραμμα που έχει ετοιμαστεί από το Υπουργείο Παιδείας, στις κρίσιμες επιδημιολογικές συνθήκες της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, αφού οι εξετάσεις τετραμήνων έχουν ανασταλεί για αυτό το τετράμηνο, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών της Α΄

και Β΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών θα αλλάξει.

Συγκεκριμένα οι μαθητές που θα παρακάθονταν, υπό κανονικές συνθήκες, σε εξετάσεις τετραμήνων θα αξιολογηθούν μόνο προφορικά. Η προφορική εξέταση θα έχει αξία 60% του τελικού βαθμού, ενώ το υπόλοιπο 40% θα αφορά την γραπτή εξέταση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τάξεις μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης, η βαθμολογία θα καταχωρηθεί κανονικά από τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα όσα έχουν αξιολογηθεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένεται να συζητήσουν και την ύλη με την οποία θα προχωρήσουν στην τελική εξέταση. Σε πιο βαθμό δηλαδή θα μειωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Ένας 7χρονος συγκινεί: «Θα γίνω εμβόλιο για να σώσω όλο τον κόσμο»

Λεμεσός: Έρανος για στήριξη 3 ορφανών που άφησε ο μοτοσικλετιστής Ροδίνης

Keywords
Τυχαία Θέματα