Το... παγκόσμιο πάρτι αρχίζει στη Ντόχα

Ποια θα διαδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον παγκόσμιο θρόνο; Για την ακρίβεια, ποια θα διαδεχθεί την "βασίλισσα" που έχει κατακτήσει το τρόπαιο στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες διοργανώσεις - η άλλη ομάδα ήταν η "αιώνια αντίπαλος", Μπαρτσελόνα!  

Η Φλαμένγκο ως κάτοχος του Copa Libertadores και η Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου ως πρωταθλήτρια του ασιατικού Champions League, είναι οι ομάδες με

τις οποίες ολοκληρώθηκε το «παζλ» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Μία διοργάνωση, στην 16η έκδοσή της, που θα φιλοξενηθεί στη Ντόχα του Κατάρ, από τις 11 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2019.

Οι επτά συμμετέχουσες είναι η Λίβερπουλ (Αγγλία, Champions League Ευρώπης), η Φλαμένγκο (Βραζιλία, Copa Libertadores), η Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία, Champions League Ασίας), η Εσπεράνς (Τυνησία, Champions League Αφρικής), η Moντερέι (Μεξικό, CONCACAF Champions League), η Αλ Σαντ (Κατάρ, διοργανώτρια) και η Ιανγκέν (Καληδονία, Champions League Ωκεανίας).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο νεότευκτα στάδια, το Khalifa International Stadium και το Jassim bin Hamad Stadium.

Λίβερπουλ και Φλαμένγκο διαθέτουν δύο από τις μεγαλύτερες βάσεις οπαδών παγκοσμίως κι είναι συνηθισμένες να παίζουν μπροστά σε εκρηκτικό κοινό. Οι δύο σύλλογοι αποβιβάστηκαν στο Κατάρ έχοντας τον τίτλο του φαβορί για να φτάσουν στον τελικό. Αλλωστε, το τρόπαιο δεν έχει ξεφύγει ποτέ από τα χέρια Λατινοαμερικάνων και Ευρωπαίων. Επίσης, αμφότεροι είναι σε τρομερή φόρμα: η Φλαμένγκο μια ημέρα μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις μια ήττα από τον Αύγουστο! Η δε Λίβερπουλ, βρίσκεται στο +8 στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League, ούσα αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τον Ιανουάριο - κοντεύει χρόνος! Με μεγάλη δύναμη πυρός και αστείρευτο ταλέντο στα πρόσωπα των Μοχάμεντ Σαλάχ, Γκάμπριελ "Γκαμπιγκόλ" Μπαρμπόσα, Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Μπρούνο Ενρίκε, θεωρείται δεδομένο πως θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον πλανήτη.

Η Αλ Χιλάλ μπορεί να κατέκτησε την Ασία για τρίτη φορά στην Ιστορία της, ωστόσο ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας, δεν έχει καταφέρει ακόμη, να γευτεί τη χαρά της νίκης σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ωστόσο, πριν από την Αλ Χιλάλ στη σκηνή θα εμφανιστεί μία, ακόμη πιο νέα σε Ιστορία, ομάδα. Η Ιανγκέν Σπορ ήταν ο πρώτος σύλλογος που έφτασε στο Κατάρ, έχοντας ταξιδέψει 13.000 χιλιόμετρα από τη Νέα Καληδονία για να εκπροσωπήσει τη Νέα Ζηλανδία ως νικήτρια του Champions League της Ωκεανίας! Ο σύλλογος είναι μόλις 22 ετών και στέφθηκε πρωταθλητής στην ήπειρο με την δεύτερη παρουσία του στην διοργάνωση. Η Ιανγκέν θα κάνει πρεμιέρα σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση ως η πρώτη ομάδα από το 2010 που δεν είναι από την Νέα Ζηλανδία και εκπροσωπεί την Ωκεανία και σίγουρα θα απολαύσει κάθε δευτερόλεπτο στην Ντόχα.

Η οικοδέσποινα του τουρνουά, Αλ Σαντ, επιστρέφει έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά από το τρόπαιο του 2011. Τότε είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά, αλλά τώρα, με τον δύο φορές θριαμβευτή της διοργάνωσης με την Μπαρτσελόνα, Τσάβι, στην τεχνική της ηγεσία, οι οπαδοί της ευελπιστούν πως η τεχνογνωσία του Ισπανού θα κάνει θαύματα για την ομάδα τους. Η Μοντερέι και η Εσπεράνς είναι παλιοί γνώριμοι της διοργάνωσης, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση σε τελικό. Αθροιστικά έχουν δώσει το «παρών» σε επτά διοργανώσεις από το 2011.

Συνολικά, εννέα ομάδες έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να απέχει από την εφετινή διοργάνωση, περιμένουμε να μάθουμε ποιά θα είναι η δέκατη!

Οι τροπαιούχοι του Μουντιάλ Συλλόγων: 

Ρεάλ Μαδρίτης (Τέσσερα - 2014, 2016, 2017, 2018)

Μπαρτσελόνα (Τρία - 2009, 2011, 2015)

Κορίνθιανς (Δύο - 2000, 2012)

Μπάγερν Μονάχου (2013)

'Ίντερ Μιλάνου (2010)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008)

Μίλαν (2007)

Ιντερνασιονάλ Βραζιλίας (2006)

Σάο Πάουλο (2005)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

11 Δεκεμβρίου

1. Αλ Σαντ (Κατάρ) - Ιανγκέν Σπορ (Νέα Καληδονία)

14 Δεκεμβρίου

2. Μοντερέι (Μεξικό) - Νικητής αγώνα 1

3. Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία) - Εσπεράνς (Τυνησία)

17 Δεκεμβρίου-Ημιτελικός

4. Φλαμένγκο (Βραζιλία) - Νικητής αγώνα 3

18 Δεκεμβρίου-Ημιτελικός

5. Λίβερπουλ (Αγγλία) - Νικητής αγώνα 2

21 Δεκεμβρίου-Τελικός

Νικητής αγώνα 4 - Νικητής αγώνα 5

Keywords
Τυχαία Θέματα