Στην αντεπίθεση ο Κύπριος μεγιστάνας μετά την καταδίκη:«Πρόκειται για κύκλωμα»

Σάλο συνεχίζει να προκαλεί η καταδίκη του Κύπριου πολυεκατομμυριούχου, Άλκη Δαυίδ, σε δικαστήριο στο Λος Άντζελες, το οποίο τον διέταξε να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια πρώην βοηθό του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος πάντως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αφού σε επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ έκανε λόγο για κύκλωμα εναντίον του σε σχέση με τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει: «Γιατί ονομάζεται δικαιοσύνη όταν δεν μου επιτρέπουν

να υπερασπιστώ τον εαυτό μου; Κανένας μάρτυρας. Κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η Gloria Allred και η Nathan Goldberg ήξεραν ότι θα έχαναν την υπόθεση εναντίον των εταιρειών μου και η μόνη της επιλογή –με τόσα λεφτά να διακυβεύονται– ήταν η εξαπάτηση. Στην πραγματικότητα, έλαβαν την προκατάληψη του δικαστή ή την ημερήσια διάταξη ή ό,τι ήταν, ως τίποτα λιγότερο από μια άδεια να πουν ψέματα.

Τα $58 εκατομμύρια δολάρια είναι ένας παράλογος αριθμός, ο οποίος έχει σχεδιαστεί μόνο για να δημιουργήσει πρωτοσέλιδα. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων για να φέρει στην Alled και στην κόρη της Lisa Bloom περισσότερους πελάτες. Τώρα αυτό θα γυρίσει εναντίον τους αφού οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει εδώ.

Αυτή η δίκη δεν αποδεικνύει μόνο ότι το σύστημα είναι προβληματικό. Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το εργατικό δίκαιο, για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Είναι επείγουσα ανάγκη για δικαιοσύνη.

Κλείνοντας ο Goldberg άφησε το δικαστήριο να πιστεύει ότι από επιλογή δεν κάλεσα κάποιους μάρτυρες. Η αλήθεια είναι ότι ο δικαστής είχε μπλοκάρει οποιοδήποτε μάρτυρα ήθελα να καλέσω.  

Θα το πω σε όλους σας –αφού με έχει αποτρέψει το δικαστήριο να το πω–: Δεν έχω αγγίξει ποτέ την Mahim Khan με ανάρμοστο τρόπο. Δεν παρενοχλήσει ποτέ εκείνη ή οποιαδήποτε εργαζόμενή μου. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι έχει συνωμοτήσει μαζί με τους άλλους όταν είχε μάθει για τις προηγούμενες διευθετήσεις. Τόσο η Allred όσο και η Bloom έχουν παραβιάσει τις αποφάσεις του δικαστηρίου όσον αφορά αυτή τη διευθέτηση. Έχουμε στοιχεία ότι ανάμεσα σε αυτό το κύκλωμα όσων με κατηγορούν η Allred και η Bloom προσέφεραν χρήματα και θέσεις εργασίας σε μάρτυρες, ενώ ζήτησαν να προσληφθούν περισσότεροι κατήγοροι».

Ο Κύπριος μάλιστα φαίνεται ότι ετοιμάζεται να εφεσιβάλει την απόφαση. Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, αρνήθηκε την αξίωση και κατηγόρησε τον δικαστή ότι εμπόδισε τους μάρτυρες που θα τον απάλλασσαν από τις κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα