Ένταση στο στούντιο ΣΙΓΜΑ: «Είστε Πρωταθλητές της διαφθοράς»–«Μας απειλείτε;»

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο στούντιο της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό, ο ΓΓ του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, ανέφερε πως είναι ισοσκελισμένος και με πλεόνασμα του 3% ωστόσο είναι κυρίως διεκπεραιωτικός και δεν ικανοποίησε το κόμμα η κοινωνική πτυχή και ως εκ τούτου κατέθεσε τροπολογίες. 

Χθες, ανέφερε, συγκρούστηκε το success

story με την πραγματικότητα. Ναι, υπάρχει πλεόνασμα και είναι ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, αλλά το 2009 το κατά κεφαλήν εισόδημα των Κυπρίων ήταν 35.390 ευρώ, ενώ το 2017 ήταν 25.230, δηλαδή μειώθηκε κατά 30%. 

Στη δική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Γεωργίου εκ μέρους του ΑΚΕΛ σημείωσε πως εάν ένας αντικειμενικός αναλυτής μελετήσει τον προϋπολογισμό θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για «αντίγραφο» των προϋπολογισμών των τελευταίων χρόνων. Απουσιάζει το όραμα, πρόσθεσε. 

Βλέπουμε να γυρίζουν πίσω τη χώρα με κυρίαρχο στοιχείο να είναι ότι η διακυβέρνηση βυθίστηκε στα σκάνδαλα και στη διαφθορά.

Υπήρξαν ποτέ προηγουμένως τόσα σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή, διερωτήθηκε.  

Σε απάντηση, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως εάν άκουγε κάποιος αντικειμενικός αναλυτής τον κ. Γεωργίου και δεν είχε ενώπιόν του τον προϋπολογισμό, θα είχε πειστεί ότι μιλάμε για μια χώρα υπό κατάρρευση χωρίς αναπτυξιακό προϋπολογισμό. 

Όμως, συνέχισε, δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος, έχει πλεόνασμα.

Όταν αναφέρεστε σε σκάνδαλα και διαπλοκή κοιτάξτε πρώτα στο σπίτι σας, είπε. 

Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι ακούει με προβληματισμό τους εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του τόπου να συζητούν για το ποιος είναι πρωταθλητής στη διαφθορά, με τον κ. Δημητρίου να απαντά «κι εσείς έχετε μέρισμα, Δήμαρχος του ΔΗΚΟ πήγε φυλακή». 

Δεν άκουσα από μια κυβέρνηση που κυβερνά οκτώ χρόνια ένα μετρό κατά της διαφθοράς, απάντησε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Δημητρίου ανέφερε: «Είστε οι πρωταθλητές τις διαφθοράς σύμφωνα με την παγκόσμια τράπεζα».

Μην εκνευρίζεστε επειδή σας θυμίσαμε κάτι δικό σας, απάντησε ο κ. Δημητρίου.  

Εκνευρίζομαι γιατί η διακυβέρνηση που εκπροσωπείτε έχει προσβάλει τη χώρα μου στην Ευρώπη. Μη θεωρείτε το ΔΗΚΟ δεδομένο. Δεν θα σας επιτρέψουμε να προσβάλετε ξανά τη χώρα μας. Έρχονται και μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια, πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης, με τον κ. Δημητρίου να διερωτάται: «Μας απειλείτε;».  

Keywords
Τυχαία Θέματα