Το μήνυμα της Ε. Γιολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην εποχή μας όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία είπε πως γίνονται και τα δυο και είναι στο χέρι όλων να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις κλειδιά δεν προσκρούει σε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις.

Μιλώντας, με αφορμή την

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναικάς, στις γυναίκες εργαζόμενες της ΑΗΚ, με τις οποίες θέλησε να βρεθεί από κοντά, να τις γνωρίσει, να τους μιλήσει και να τις τιμήσει, η κ. Γιολίτη είπε ότι είναι στο χέρι όλων να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις κλειδιά, δεν προσκρούει ούτε σε επίπεδο δομών και εταιρικών πολιτικών, αλλά ούτε σε και σε προχωρημένα στερεότυπα με βάση το φύλο.

Από το 2017, η ΑΗΚ είναι Πιστοποιημένος Οργανισμός Εργοδότης Ισότητας και πολλά σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την άμβλυνση των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 διορίστηκε για πρώτη φορά γυναίκα Μέλος του ΔΣ. Σήμερα στο ΔΣ της ΑΗΚ είναι διορισμένες 4 γυναίκες, με την Έμιλυ Γιολίτη να προεδρεύει.

Όπως αναφέρει η ΑΗΚ, «οι συναντήσεις έγιναν σε φιλικό επίπεδο και σε ζεστό κλίμα, ενώ οι παρευρισκόμενες αναχώρησαν από την συνάντηση με ένα συμβολικό λουλούδι η κάθε μια και ένα αίσθημα αισιοδοξίας και χαράς ότι με την ενέργεια του άλλοτε ασθενούς φύλου αρχίζουν πολλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα