Το Κυπριακό πρώτη είδηση στις τ/κ εφημερίδες

Η θεματολογία των πρωτοσέλιδων των τ/κ εφημερίδων σήμερα αφορά το Κυπριακό αλλά και ζητήματα εσωτερικής επικαιρότητας, όπως τα νέα τροχαία ατυχήματα, οι διαρρήξεις και κλοπές και η διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων σε “κρατική εταιρεία” που έκλεισε. Αναφορά γίνεται επίσης σε ενδεχόμενες τουριστικές επενδύσεις, στην πληρότητα των ξενοδοχείων εν όψει Πρωτοχρονιάς κ.ά.

H “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Οι Κύπριοι φιλοξενούμενοι

του Ερντογάν” αναφέρει ότι οι συναντήσεις του Τούρκου Προέδρου με την “πρόεδρο” της “βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ και τον “υπουργό εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ενώ δεν έχει ακόμη συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί, πριν από τη Γενεύη, την ώρα που ε/κ πλευρά και Αθήνα βρίσκονται σε στενή επαφή, έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια, όπως “ένδειξη μη εμπιστοσύνης” του Ερντογάν προς τον Τ/κ ηγέτη. Αλλού γράφει για το πρώτο ντοκιμαντέρ που αφορά χρήστες ναρκωτικών στην Κύπρο, με τίτλο “Η εποχή της τρέλας”, και το οποίο παρουσιάστηκε χθες στο “πανεπιστήμιο” ανατολικής Μεσογείου. Το ντοκιμαντέρ έγινε με αφορμή τον θάνατο ενός νεαρού χρήστη πριν από 1,5 χρόνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η περιβαλλοντική πλατφόρμα προειδοποίησε να μην γίνουν επενδύσεις για αναπτύξεις στην παραλία ή την περιοχή Κώμα του Γιαλού.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Ο τουρκικός στρατός δεν θα φύγει”, αναφέρεται στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην τουρκική υπηρεσία του BBC για τις προσδοκίες από τη Διάσκεψη της Γενεύης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο γνωστός διαρρήκτης Σερχάτ Γιλντιρίμ αυτή τη φορά διέρρηξε και έκλεψε φαρμακείο στην Κερύνεια και τέθηκε υπό σύλληψη. Αλλού αναφέρει ότι στο πλαίσιο των σχεδιασμών του “υπουργείου συγκοινωνιών” για την τροχαία κίνηση παραδόθηκαν στην “αστυνομία” επτά νέες συσκευές κινητών ραντάρ.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Τροχαία παραφροσύνη” αναφέρεται σε διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν χθες στον κύριο δρόμο Αμμοχώστου – Λευκωσίας, αλλά και εντός της κατεχόμενης Λευκωσίας με καραμπόλες αυτοκινήτων και συνολικά 7 τραυματίες. Αλλού αναφέρει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί στη συνέντευξή του στο BBC ανέφερε ότι πλέον η διεθνής κοινότητα πρέπει να σκεφτεί το σχέδιο Β σε περίπτωση μη λύσης του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα πεντάστερα παράνομα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα έχουν πληρότητα 100% για την Πρωτοχρονιά.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Δεν άφησαν μέρος να μην το διαρρήξουν” γράφει ότι μέσα σε μια νύχτα τρία άτομα έκαναν διαρρήξεις και κλοπές σε επτά καταστήματα και επιχειρήσεις στη Λευκωσία και συνελήφθησαν από την “αστυνομία”. Αλλού αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο θέμα των εγγυήσεων και της παραμονής ξένων στρατευμάτων, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση στο “νότο”, η πλειοψηφία των Ε/κ δεν θέλουν ούτε το ένα ούτε το άλλο, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί έχει δηλώσει ότι με την προσέγγιση “μηδενικές εγγυήσεις, μηδενικός στρατός” λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άρχισαν χθες οι εργασίες επιδιόρθωσης στο παλιό λιμάνι Κερύνειας, το οποίο πλήγηκε από τη θαλασσοταραχή πριν μία εβδομάδα.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Υπάρχει κάποιος να ακούσει αυτή τη φωνή;” αναφέρεται στις δηλώσεις των πρώην εργαζομένων στην “εταιρεία αεροπορικών υπηρεσιών” CAS, που εδώ και εννέα μέρες διαμαρτύρονται έξω από τη “βουλή” και είναι άνεργοι, αφού η “κρατική εταιρεία” έχει κλείσει. Αλλού αναφέρεται και πάλι στους εργαζόμενους στην CAS και την εκδήλωση συμπαράστασης προς αυτούς, που διοργανώνει σήμερα η συντεχνία Dev Is.

Keywords
Τυχαία Θέματα