Αεροσκάφος από τη Λάρνακα έφερε πανικό στην Ευρώπη

Συναγερμό σήμανε στην Ευρώπη η μη απόκριση μέσω ασυρμάτου αεροσκάφους τύπου Boeing 737-700 της Blue Air, αναγκάζοντας έτσι Γερμανικά μαχητικά να απογειωθούν για αναγνώριση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε στις συνεχείς κλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Γερμανίας και του Βελγίου, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί μηχανισμοί να κινητοποιηθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες

που επικαλείται το δημοσίευμα, το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ενώ το δρομολόγιο του αεροσκάφους ξεκινούσε από τη Λάρνακα προς το αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του και καθώς βρισκόταν στα 40.000 πόδια, και κάτω από συνθήκες πυκνής αεροπορικής κίνησης πάνω από τη νότια Γερμανία, οι Γερμανοί ελεγκτές κάλεσαν το αεροσκάφος για οδηγίες πριν την έξοδό του από το FIR του Βερολίνου και την είσοδό του σε αυτό των Βρυξελλών.

Μετά την απουσία οποιασδήποτε απόκρισης στις περίπου 20 κλήσεις, και δεδομένου ότι οι δύο χώρες έχουν υποστεί τρομοκρατικά χτυπήματα τον τελευταίο καιρό, δόθηκε εντολή για την απογείωση των μαχητικών και την αναγνώριση της κατάστασης. Στη συνέχεια, οι πιλότοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν περίπου 10 φορές, πάλι όμως χωρίς ανταπόκριση.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, τηρούταν κατά γράμμα και ότι καμία απόκλιση δεν υπήρξε από τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για πρόβλημα επικοινωνίας.

Τέλος, ο πιλότος απάντησε στις κλήσεις, απολογούμενος για την αναστάτωση, ενώ, αφού δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Λούτον με ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα