Το κείμενο για το ζήτημα "μετεξέλιξης" ΚΔ ζητά ο Γ.Λιλλήκας

Το συμφωνηθέν κείμενο σε ό,τι αφορά τη μετεξέλιξη ή μη της Κυπριακής Δημοκρατίας για να διαφανεί η ακριβής διατύπωση και να κριθεί αν όντως ισχύει αυτό που λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι συμφωνήθηκε η συνέχιση και μετεξέλιξη της ΚΔ ή κατά πόσο ισχύει αυτό που λέει ο Τ/κ ηγέτης για κατάλυση της διεθνούς οντότητας και υπόστασης της ΚΔ και μετατροπής της σε μια συνιστώσα πολιτεία, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε

ότι ο Τ/κ ηγέτης με την παράθεση όλων εκείνων των κεφαλαιώδους σημασίας ζητημάτων ως ανοιχτά ζητήματα, απάντησε ουσιαστικά στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο οποίος χτες καθησύχαζε τον κυπριακό λαό.

«Με τα όσα δήλωσε χτες ο κ. Ακιντζί αποδεικνύεται ότι οι συγκλίσεις τελικά επιτυγχάνονται με ασάφειες οι οποίες επιτρέπουν πολλές ερμηνείες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ενώ ακούσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συγκλίσεις σε σημαντικά ζητήματα, ο κ. Ακιντζί με τις τοποθετήσεις του παρουσιάζεται σε αυτά τα ζητήματα να δίνει άλλη ερμηνεία στα συμφωνηθέντα» ανέφερε και κάλεσε τον ΠτΔ να συνειδητοποιήσει ότι με ασάφειες δεν οδηγούμαστε σε λύση του Κυπριακού αλλά μάλλον σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Μετά τη χτεσινή τοποθέτηση του κ. Ακιντζί για μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ε/κ συνιστών κράτος και κατά συνέπεια τη δημιουργία ενός νέου συνεταιριστικού κράτους μαζί με τη λεγόμενη "ΤΔΒΚ" ως τ/κ συνιστών κράτος, απαιτούμε από τον ΠτΔ όπως μας δώσει το συμφωνηθέν κείμενο με τον κ. Ακιντζί για να δούμε την ακριβή διατύπωση και να κρίνουμε αν όντως ισχύει αυτό που λέει ο ΠτΔ ότι συμφωνήθηκε η συνέχιση και μετεξέλιξη της ΚΔ ή κατά πόσο ισχύει αυτό που λέει ο Τ/κ ηγέτης για κατάλυση της διεθνούς οντότητας και υπόστασης της ΚΔ και μετατροπής της σε μια συνιστώσα πολιτεία» πρόσθεσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα