Το ΓεΣΥ στο Προεδρικό μετά από πρόσκληση του ΠτΔ

Χάρης Γεωργιάδης, Γιώργος Παμπορίδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου, πέρασαν το πρωί την πόρτα του προεδρικού μεγάρου, μετά από πρόσκληση του προέδρου Αναστασιάδη, όπου τέθηκε επί τάπητος το θέμα του ΓεΣΥ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο τα εργασιακά θέματα γιατρών και νοσηλευτών και ανταλλάγηκαν απόψεις για την πρόταση που θα υποβάλει την ερχόμενη βδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις συναντήσεις

που θα έχει με τα οργανωμένα σύνολα της υγείας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κύκλοι του προεδρικού αναφέρουν πως δεν τέθηκε θέμα νέας μελέτης που ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Την ίδια ώρα, στην Επιτροπή Υγείας της Βουλης συζητήθηκε το θέμα της αυτονόμησης και του ΓΕΣΥ.

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ζήτησε να προσκληθεί από την Επιτροπή Υγείας της βουλής για το θέμα της νέας μελέτης που ζητεί για το ΓΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Κώστας Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στις επικαιροποιημένες μελέτες που έγιναν ή πρέπει να γίνουν για το ΓΕΣΥ.

Μελέτες για ΓεΣΥ

1. Αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του ταμείου

2. Μελέτη για την βιωσιμότητα των νοσηλευτηρίων

3 Μελέτη για την κοστολόγηση των Υπηρεσιών Υγείας

4 Μελέτη για την επιδραση στη δημόσια οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα