Ποιοι θεωρούνται πλέον ξένο σώμα από την ΕΔΕΚ

Στην απόφαση ότι όσοι κατέβηκαν με άλλους κομματικούς συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές, ουσιαστικά έθεσαν από μόνοι τους τον εαυτό τους εκτός ΕΔΕΚ, κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του κινήματος στη απογευματινή της συνεδρίαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ και εξαιρεί όσους έθεσαν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές

ως ανεξάρτητοι.

Σημαντική παράμετρος στην απόφαση, το ότι δεν μπήκαν στη λογική ονοματολογίας καθώς δεν τέθηκε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής συγκεκριμένη λίστα με ονόματα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όσοι έχουν επιδείξει με οποιοδήποτε τρόπο αντικομματική συμπεριφορά, θα παραπεμφθούν από τις Επαρχιακές επιτροπές τους, στο Πολιτικό Γραφείο, το οποίο θα αποφασίσει κατά πόσο θα ενεργοποιηθούν πειθαρχικές διαδικασίες, εναντίον τους.

Με τον τρόπο αυτό, το κίνημα δίνει κυριάρχο λόγο και θέση στις Επαρχιακές Επιτροπές, να αναλάβουν οι ίδιες την ευθύνη για την παραπομπή οποιονδήποτε κρίνουν, ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του κινήματος, βάσει του καταστατικού.

Με μικρή καθυστέρηση ξεκίνηση η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, η οποία θα κλήθηκε να πάρει αποφάσεις σε σχέση με τον τρόπου θα πρέπει το κίνημα να αντιμετωπίσει στελέχη που επέδειξαν αντικομματική συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ο πρόεδρος του κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, είχε την ευκαιρία να κάνει εκτενή αναφορά και ενημέρωση των μελών της Κ.Ε ΕΔΕΚ, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολούθως η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε διαδικαστικής φύσεως ζητήματα τα οποία αφορούν στο κίνημα, όπως για παράδειγμα, τα μέλη των επαρχιακών, οι συνδρομές των μελών, ο αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και άλλα τέτοιας υφής ζητήματα.

Περισσότερα σε λίγο....

Keywords
Τυχαία Θέματα