Το WhatsApp δυσκολεύει το FBI λογω κρυπτογράφησης

Το WhatsApp, ανακοίνωσε ότι η τελευταία έκδοση του θα μπορεί να κρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνουμε.

Με άλλα λόγια, οι μόνοι που θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα ή τα τηλεφωνήματα που στέλνονται μέσω WhatsApp, είναι μόνο ο ίδιος ο αποστολέας και ο παραλήπτης.

Και αυτό θα ισχύει για κάθε τηλέφωνο που έχει την εφαρμογή! Από iPhone

ή Android, μέχρι Windows!

Με την end-to-end κρυπτογράφηση, κανένας δεν είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει μηνύματα ή άλλες δεδομένα που παρέχει το WhatsApp. Για παράδειγμα ακόμα και αν το FBI ή κάποια άλλη μυστική υπηρεσία ζητήσει από το WhatsApp, να του προσφέρει δεδομένα των χρηστών, κανένας, ούτε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην WhatsApp, δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν αυτές τα δεδομένα.

Η ενέργεια αυτή της WhatsApp, ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ της Apple με το FBI, για να μην ξεκλειδώσει το iPhone, ενός από τους δράστες της επίθεσης του Δεκεμβρίου στη Καλιφόρνια, η οποία στοίχισε την ζωή σε 14 ανθρώπους. Η άρνηση της Apple, έδωσε το έναυσμα για να συζητηθεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων στην ψηφιακή εποχή.

Το WhatsApp, το οποίο ανήκει στο Facebook, χρησιμοποιείται καθημερινά από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ενέργεια της WhatsApp, να προσθέσει την κρυπτογράφηση end-to-end σε κάθε μορφή επικοινωνίας της δημοφιλούς υπηρεσίας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στα ψηφιακά μέσα.

Η Διεθνής Αμνηστία χαιρέτισε αυτό το γεγονός και το χαρακτήρισε ως «τεράστια νίκη» για την ελευθερία του λόγου.

Σύμφωνα με τους ίδιους "Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας του λόγου, ειδικά για τους ακτιβιστές και δημοσιογράφους, οι οποίοι εξαρτώνται από την ισχυρή και αξιόπιστη επικοινωνία για να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς να θέτουν τη ζωή τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο".

Keywords
Τυχαία Θέματα