Πόλεμος δηλώσεων Αστυνομίας-Χαραλαμπίδου για πασσάλους ΑΗΚ

Σε μια συνεχή ανταλλαγή δηλώσεων έχει επιδοθεί η Αστυνομία Κύπρου και η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου για το σκάνδαλο των πασσάλων της ΑΗΚ.

Η κα Χαραλαμπίδου εξέφρασε την άποψη ότι η στάση της Αστυνομία ήταν περίεργη, όσον αφορά τις ευθύνες της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών για

την αγορά των πασσάλων της ΑΗΚ. Η Αστυνομία επανήλθε δηλώνοντας ότι η θέση της Αστυνομίας ήταν πολύ ξεκάθαρη. Η Αστυνομίας, επανέλαβε ότι οι οδηγίες που δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά από επιστολή της ΑΗΚ, ήταν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους λειτουργών της ΑΗΚ για τον τρόπο διαχείρισης του συμβολαίου που υπογράφτηκε για την προμήθεια των πασσάλων.

Σε καμιά περίπτωση συνεχίζει η δήλωση της Αστυνομίας, στην πορεία των ανακρίσεων δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία ή έστω υποψία για τον τρόπο που ενήργησε η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, ώστε οι ανακρίσεις να στραφούν, έστω και αυτεπάγγελτα, και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η δήλωση της Αστυνομίας ανάγκασε την Βουλευτή του ΑΚΕΛ να επανέλθει με νέα δήλωση τονίζοντας ότι μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου κατέστη σαφές ότι υπήρξαν και πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να ευνοηθεί η ΒΕΞ .

Η έρευνα της αστυνομίας περιορίστηκε μόνο στο θέμα της διαχείρισης του συμβολαίου από την ΑΗΚ , όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και όχι στα όσα προηγήθηκαν της υπογραφής του συμβολαίου. « ερευνούσαμε» είπε, «5 μέλη του προσωπικού της ΑΗΚ » μόνο.

Είναι προφανές, συνέχισε η κα Χαραλαμπίδου, ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες πτυχές του σκανδάλου όπως ,πώς κατακυρώθηκε η προσφορά στη ΒΕΞ, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που οδηγήθηκε η ΑΗΚ σε μια απόφαση που στοίχισε 25 εκ. στον Κύπριο φορολογούμενο προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια συγκεκριμένη εταιρία η οποία εξ’ αρχής δεν πληρούσε τους όρους προσφοράς.

Και αυτή η διάσταση , του πώς βρέθηκε αυτή η εταιρία με το συμβόλαιο είναι τόσο σημαντική όσο και αυτά που συνέβησαν με την διαχείριση του συμβολαίου . Και από τη στιγμή που δεν διερευνήθηκε αυτή η πτυχή ,ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να προκαταλαμβάνει το πιθανό αποτέλεσμα μιας διερεύνησης και να τοποθετείται απαλλάσσοντας οιονδήποτε προκαταβολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα