ΔΗΣΥ: "Καθοριστική όχι δεσμευτική η εσωκομματική διαδικασία"

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε σήμερα ο ΔΗΣΥ. Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής δόθηκαν απαντήσεις για τις χθεσινές διαδικασίες που ακολούθησε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων για τις Βουλευτικές Εκλογές.

Απαντήθηκαν επίσης ερωτήματα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ αλλά και την πρόταση νόμου για ρύθμιση των απεργιών.

Απαντήσεις σχετικά με τις διαδικασίες καθορισμού του ψηφοδελτίου από το Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου

του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου κλήθηκε να απαντήσει στις επικρίσεις σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, στη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.

Συγκεκριμένα κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών αλλά και υποψήφιων βουλευτών(Σάββιας Ορφανίδου και Ξένιας Κωνσταντίνου), που σχολιάζουν τη χθεσινή διαδικασία. Ο κ. Προδρόμου απάντησε σχετικά, λέγοντας ότι όσοι είχαν αντίθετη άποψη θα μπορούσαν να το δηλώσουν στη χθεσινή συνεδρία, αλλά κανένας δεν το έπραξε.

Απέδωσε δε τις γενικότερες αντιδράσεις σε άγνοια του καταστατικού του κόμματος. Οι εσωκομματικές διαδικασίες, όπως είπε, είναι μεν καθοριστικές αλλά όχι δεσμευτικές. Η μοναδική περίπτωση υποψηφίου ο οποίος πέρασε από εκλογική διαδικασία και παραιτήθηκε είναι ο Χρίστος Πάλλης, ο οποίος αποσύρθηκε μόνος του

Απαντήσεις Προέδρου ΔΗΣΥ για Πρόταση Νόμου για τη ρύθμιση των απεργιών

Σχετικά με την Πρόταση Νόμου για τη ρύθμιση των απεργιών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από μέρους του ΔΗΣΥ για κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Αυτό όμως που θα πρέπει να ρυθμιστεί είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε περίοδο απεργίας.

Ο κ. Νεοφύτου, σημείωσε ότι είχαν μια πολύ ουσιαστική και ωφέλιμη συζήτηση με τις συντεχνίες και τόνισε ότι στόχος είναι να βρεθεί μια αποδεκτή λύση και ρύθμιση που να εξυπηρετεί τους πολίτες της Κύπρου.

Απαντήσεις για τις εξελίξεις στο ζήτημα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Όσο αφορά στις εξελίξεις ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι σε τέτοια ζητήματα κανένας δεν πρέπει να είναι και δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι μαζί τόνισε, πρέπει να συμβάλουν για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν όσοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Δεν θα επιδειχθεί καμιά ανοχή συνέχισε, σε οποιοδήποτε σκάνδαλο, όποιος κι αν έχει εμπλοκή σε αυτό.

Σε ροζ συννεφάκι δε ζούμε αλλά, το χθεσινό προσέβαλε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τα μέλη της παράταξης και κυρίως τη ν...

Posted by Xenia Constantinou on Wednesday, 6 April 2016

Σεβομαι τις συλλογικες αποφασεις του κομματος μου. Αλλα διαφωνω στο να κανουμε εκλογικες διαδικασιες τη μια ημερα, να ζη...

Posted by Savia Orphanidou on Tuesday, 5 April 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα