Το Netflix επιβεβαιώνει τα σχέδια για gaming στην πλατφόρμα

Το Netflix δημοσίευσε αργή αύξηση συνδρομητών όταν ανέφερε τα κέρδη στην εταιρεία την Τρίτη. Αλλά η Wall Street δεν είναι ικανοποιημένη. Έτσι κάνουν το άλμα στον κόσμο των παιχνιδιών.

Η υπηρεσία ροής είπε ότι έχει 209 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, και προστέθηκε  λίγο περισσότερο από ένα εκατομμύριο συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρείας για το τρίμηνο, παρόλο που ήταν ως επί το πλείστον χαμηλότερο

από το περσινό.

Η Netflix (NFLX) δήλωσε ότι προβλέπει αύξηση 3,5 εκατομμυρίων για το επόμενο τρίμηνο.Το απόθεμα της εταιρείας μειώθηκε έως και 3% .Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Netflix φέτος ήταν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, 720 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο του έτους. Τα έσοδά του αυξήθηκαν 19%, στα 7,3 δισ. Δολάρια.

Συγκεκριμένα, περίπου 430.000 συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχασαν τις συνδρομές τους στο Netflix το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία εξακολουθεί να έχει περίπου 74 εκατομμύρια μέλη σε αυτές τις χώρες.

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει ασυνήθιστη αταξία στην ανάπτυξή μας και στρεβλώνει τις συγκρίσεις από έτος σε έτος καθώς η απόκτηση και η δέσμευση ανά μέλος νοικοκυριού αυξήθηκε κατά τους πρώτους μήνες του Covid», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή προς τους επενδυτές την Τρίτη. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι καθώς βελτιώνουμε σταθερά τις υπηρεσίες μας για να ευχαριστούμε καλύτερα τα μέλη μας, αυτό θα οδηγήσει σε συνεχή ανάπτυξη των μελών μας».

Το Netflix προσπαθεί να κερδίσει ανταγωνιστές προσθέτοντας βιντεοπαιχνίδια.

Ένας τρόπος με τον οποίο το Netflix σκοπεύει να ευχαριστήσει καλύτερα τα μέλη του είναι λοιπόν τα βιντεοπαιχνίδια .Η εταιρεία επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται σε «αρχικά στάδια» του gaming..

«Βλέπουμε το gaming ως μια άλλη νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, παρόμοια με την επέκτασή μας σε πρωτότυπες ταινίες, κινούμενα σχέδια και χωρίς εγγραφή TV», δήλωσε η εταιρεία.

Τα παιχνίδια θα αποτελούν μέρος της τακτικής συνδρομής ενός μέλους "χωρίς επιπλέον κόστος παρόμοιο με ταινίες και σειρές" και ότι αρχικά θα «εστιάζεται κυρίως σε παιχνίδια για κινητές συσκευές». Με τα δύο τέταρτα της λιγότερης αύξησης των συνδρομητών, το άλμα στον κόσμο των παιχνιδιών έχει νόημα.

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και η προσφορά παιχνιδιών θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαφοροποίηση των προσφορών του Netflix. Θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει νέους χρήστες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να ανταγωνιστεί αντίπαλους όπως η Disney (DIS).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι όπως πάντα για την προσφορά ταινιών και τηλεοπτικών σειρών μας και αναμένουμε ένα μακρύ διάδρομο αύξησης των επενδύσεων και ανάπτυξης σε όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες περιεχομένου μας», δήλωσε η εταιρεία. «Ωστόσο, καθώς βρισκόμαστε σχεδόν μια δεκαετία στην ώθηση του αρχικού προγραμματισμού , πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθουμε περισσότερα για το πώς τα μέλη μας εκτιμούν τα παιχνίδια.»

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα