Το “FOODPrint” της Κύπρου συναντά το “WASTELess” της Ουγγαρίας

Ιδέες και προτάσεις για τις δράσεις που υλοποιούν, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, αντάλλαξαν σε διαδικτυακή συνάντηση οι συντελεστές δύο προγραμμάτων Life+ με επίκεντρο την μείωση της σπατάλης τροφίμων: η ομάδα της εκστρατείας FoodPrint στην Κύπρο και η ομάδα του έργου Wasteless στην Ουγγαρία.

Η συνάντηση έγινε διαδικτυακά την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες

να συμμεριστούν τους στόχους και τα αποτελέσματα του έργου τους, να διαπιστώσουν κοινές προκλήσεις και να ανταλλάξουν χρήσιμο υλικό ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα FoodPrint - LIFE19 GIE/CY/001166, υλοποιείται στην Κύπρο εδώ και ένα χρόνο, ενώ το WASTELess LIFE15 GIE/HU/001048, υλοποιήθηκε το 2016 – 2020.

Την παρουσίαση του έργου WASTELess έκανε ο Δρ Kasza Gyula του Hungary Food Chain Safety Office. Από την πλευρά του FoodPrint παρουσίασε το πρόγραμμα η Άννα Ευγενίου, εκ μέρους του ΔΙΑ και αναφέρθηκαν στους στόχους και τα αποτελέσματά τους, ο Μάριος Παπαγεωργίου της ΟΕΒ, ο Κυριάκος Παρπούνας της Parpounas Consultants και η Νατάσα Ιωάννου των Φίλων της Γης – Κύπρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια για αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών, την εκπαίδευση και την συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων της κοινωνίας, όπως οι επιχειρήσεις και οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την διαδικτυακή συνάντηση οργάνωση η Opinion and Action και την συντόνιζε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Πιερίδης.

Οι συντελεστές των δύο προγραμμάτων Life συμφώνησαν να μείνουν σε επικοινωνία για να ανταλλάσουν τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα