Η εμπειρία ενός δότη και μιας λήπτριας μυελού των οστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πολύβιος Χουβαρτάς, έγινε δότης μυελού των οστών χωρίς να το περιμένει.   Η Αντωνία Στυλιανού, πρόσκοπος και μέλος της εθελοντικής ομάδας δειγματοληπτών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία και βρέθηκε στην απέναντι πλευρά, αναμένοντας τον δικό της δότη μυελού των οστών.


Οι ιστορίες τους συγκινούν και υπενθυμίζουν τη σημαντικότητα της διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου για μυελό των οστών.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Πολύβιος Χουβάρτας περιέγραψε πως την ημέρα που έμαθε πως μπορεί να γίνει δότης. «Είχε περάσει καιρός

και δεν θυμόμουν τίποτα. Πρέπει να ομολογήσω ότι ένιωσα φόβο, κυρίως λόγω της άγνοιας μου για τη διαδικασία. Φυσικά αυτό δεν στάθηκε ικανό ώστε να με αποτρέψει να συνεχίσω τη διαδικασία», είπε.

Πέρασε ένας χρόνος από τη σύσταση της εθελοντικής ομάδας προσκόπων για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όταν η κα Στυλιανού διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία.

«Η διάγνωσή μου έγινε όταν ξέσπασε η πανδημία. Όλα ήταν αβέβαια.Είχαν σταματήσει να γίνονται δειγματοληψίες στον ρυθμό που γίνονται πριν. Όταν έμαθα ότι βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών ένιωθα ότι πλέον μπορώ να το παλέψω», περιγράφει. 

Η διαδικασία

Ο κος Χουβαρτάς αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακουλουθείται για τους δότες μυελού των οστών και την περιέγραψε ως πολύ απλή.

«Πάντα υπάρχει καθοδήγηση από κάποιον στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Χρειάζεται να προχωρήσει σε κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις. Πρόκειται μόνο για 4 ώρες από τον χρόνο σου. Δίνεις στην ουσία, 200 ml αρχέγονα κύτταρα και αυτό γίνεται η σανίδα σωτηρίας για ένα ασθενή. Σώζεις δηλαδή τη ζωή κάποιου άλλου», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Η Μαρία στα 26 της διαγνώστηκε με καρκίνο - Σήμερα στέλνει μήνυμα ζωής!

«Όλα έγιναν ξαφνικά..μέσα σε λίγες ημέρες έπρεπε να βρεθεί ο δότης μου»

«Δεν πέρασε ούτε μια μέρα χωρίς να σκεφτώ τη δότριά μου»

«Μου έδιναν τρεις μήνες ζωής…11μιση ώρες χειρουργείο.. έγινε ένα θαύμα»

Η μέρα που ξαναγεννήθηκα:«Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για τη δωρεά οργάνων»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΙΝΤΕΟ,vinteo