Τ/κ Τύπος:Εντείνονται οι πιέσεις για ψήφο υπέρ της υποψηφιότητας Τατάρ

Ποικίλες είναι οι πιέσεις υπέρ της υποψηφιότητας Τατάρ, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σήμερα, με την Αβρούπα να δίδει έμφαση στον ιδιοκτήτη του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή, Σουνάτ Γκιουντσέλ, έναν από τους πιο γνωστούς και ισχυρούς επιχειρηματίες στην τ/κ πλευρά.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όπως αναφέρει το ΓΤΠ, ο Γκιουνσέλ ανάρτησε μήνυμα προς τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στο «πανεπιστήμιό» του τους οποίους μάλιστα ανάγκασε να μοιραστούν το μήνυμα αυτό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο μήνυμα, που συνοδευόταν και

από φωτογραφία του, ανέφερε: «Ωραίοι και μη αχάριστοι άνθρωποι της Κύπρου, η μετάβαση στην κάλπη είναι ένα καθήκον του πολίτη. Να κερδίσει η ενότητα Τουρκίας και Κύπρου».

Ο Γκιουνσέλ προειδοποίησε μάλιστα τους καθηγητές στο «πανεπιστήμιο» ότι θα υποστούν «σοβαρές κυρώσεις» αν δεν μοιραστούν το μήνυμά του από τους λογαριασμούς τους στο Facebook και στο Instagram εντός 30 λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, κατόπιν πιέσεων κάποιοι εργαζόμενοι άλλαξαν την πρόθεση ψήφου τους και αντί για τον Μουσταφά Ακιντζί ψήφισαν τον Ερσίν Τατάρ.

Η συμπεριφορά Γκιουνσέλ προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου «Λευκωσίας», Μεχμέτ Χαρμαντζή, ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «εσείς που απειλείτε τους ανθρώπους από τον χώρο εργασίας τους με το ψωμί τους, εσείς που στέλνετε το μήνυμα ‘μοιραστείτε αυτή την φωτογραφία’, να ξέρετε ότι η ζωή μας είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να χάσουμε έναντι εκείνων που παίζουν με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και κάνουν όπλο το ψωμί τους. Δεν αρκεί η δύναμή σας για να μας πάρετε ούτε την ψυχή μας ούτε την περηφάνια μας».

Η Αβρούπα γράφει ότι ο κ. Τατάρ συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις για να αποσπάσει ψήφους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε μαθητές που δεν πέτυχαν στην εξέταση στην παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ, αλλά πέρασαν το όριο και βρίσκονται ανάμεσα στους επιλαχόντες, ελέχθη ότι θα γίνουν δεχτοί στην σχολή σε περίπτωση που ψηφίσουν Τατάρ. Νέοι που βρίσκονται ανάμεσα στους επιλαχόντες ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου ζητεί από τους ίδιους και τις οικογένειές τους να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν Τατάρ, προσθέτοντας ότι θα διευθετηθεί η υπόθεσή τους, αφού προτίθεται να στείλει επιστολή στην «ακαδημία» για να γίνουν δεχτοί οι επιλαχόντες.

Εξάλλου, στήριξη προς την υποψηφιότητα Τατάρ εκφράζει με σημερινό του άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα Σταρ και ο επιχειρηματίας Αλί Οζμέν Σαφά, ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου στον οποίο ανήκει η εφημερίδα. Ο Σαφά, απαντώντας στην έκκληση που έκανε προχθές ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγγίπ Έρντογαν προς τους διαμένοντες στα κατεχόμενα να «υπερασπιστούν την βούληση που υπερασπίζεται αυτά τα χώματα», ανέφερε στο άρθρο του: «Μην ανησυχείτε κ. Έρντογαν. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους και αυτά τα χώματα και την πολιτική βούληση που υπερασπίζεται αυτά τα χώματα. Στις εκλογές που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή ποιος θα πάρει τα δικαιώματα εμάς των Τουρκοκυπρίων; Με ποιον θα τα προστατεύσει; Μήπως έχουμε μόνοι μας τη δύναμη να το εξασφαλίσουμε αυτό; Ποιος θα εξασφαλίσει την καλύτερη επικοινωνία με την Τουρκία που βρίσκεται δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ ξεκάθαρη. Η ορθότερη απόφαση είναι βεβαίως ο Ερσίν Τατάρ».

Στον προεκλογικό και η ένωση Τουρκοκυπρίων ξενοδόχων που ανακοίνωσε ότι οι «εκλογές» αυτές είναι σημαντικές όχι μόνο για τους ασχολούμενους με τον τουρισμό, αλλά για ολόκληρη την τ/κ κοινότητα. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός μας θα εκλέξει τον υποψήφιο που θα εργαστεί στο πλαίσιο του σεβασμού και της αγάπης με την Τουρκία», αναφέρεται στην δήλωση επισημαίνοντας ότι η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό του τουρισμού του ψευδοκράτους και συνέβαλε στην απασχόληση στον τομέα παρέχοντας απευθείας βοήθεια τόσο στα μικρά ξενοδοχεία όσο και στους εργαζόμενους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της ένωσης διαχειριστών καζίνο, η οποία υποστηρίζει ότι οι  «εκλογές» δεν πρέπει να πλήξουν τις σχέσεις όσων διαμένουν στα κατεχόμενα με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την οικονομική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε χάρη στις επενδύσεις σε υποδομές που έκανε και συνεχίζει να κάνει η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία, η οποία είναι η πόρτα του ψευδοκράτους που ανοίγει προς τον κόσμο, «με άλλα λόγια ο πνεύμονάς της».

Εξάλλου, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ δήλωσε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στις «προεδρικές εκλογές» και καταπατάται η δημοκρατία. Κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι ενεργεί έχοντας κατά νου τις «εκλογές», σημειώνοντας ότι δεν λειτουργεί πλήρως η δημοκρατία στη «χώρα» και οι υποψήφιοι προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς, ενώ έπρεπε να συζητούν τα έργα τους.

«Υπόσχονται αγροτικά τεμάχια και εργασία. Η βοήθεια 117 εκατομμυρίων ΤΛ που ήρθε από την Τουρκία θα μπορούσε να δοθεί ως νερό ζωής σε όσους έμειναν άνεργοι και στους καταστηματάρχες που δεν μπορούν να εργαστούν. Η επιστροφή των αποκοπών από τους μισθούς που έγιναν στο δημόσιο, οι πληρωμές που έγιναν στους εκπαιδευτικούς, στους κτηνοτρόφους και σε άλλους τομείς είναι όλες με στόχο τις εκλογές. Από τη μια κάνουν πληρωμές και από την άλλη αναφέρονται σε έλλειμμα στον προϋπολογισμό», σημείωσε ο κ. Οζγιγιτ.

Εκτίμησε ότι ο λόγος της χαμηλής συμμετοχής είναι η αντίδραση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. «Τσιγκουνεύεστε 1500 ΤΛ για τον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη δίνετε βοήθεια 2000 ΤΛ σε άτομα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση», είπε ο κ. Όζγιγιτ, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει η προσβολή του «λαού» με δηλώσεις όπως «εμείς κάναμε το νοσοκομείο πανδημίας». «Μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε αυτό το νοσοκομείο. Δεν είναι λάθος που το έκανε η Τουρκία. Λάθος είναι να λέγεται αυτό. Θα μπορούσε να φτιαχτεί νοσοκομείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό στον χώρο της έκθεσης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τκ Τύπος Εντείνονται, Τατάρ,tk typos enteinontai, tatar