Τ/κ ΜΜΕ: Θετικός ο Τίμμερμανς με την ισότιμη μεταχείριση

Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή ίσων δικαιωμάτων τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Τούρκους πολίτες του νησιού σε περίπτωση επανένωσης της ομοσπονδιακής Κύπρου, φέρεται να δήλωσε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμμερμανς, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ανώνυμη πηγή δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Άγκυρα-Αττάλεια ότι τα σχόλια αυτά του Τίμμερμανς έχουν καταγραφεί ως η επίσημη θέση της Ε.Ε. στη Διάσκεψη για την

Κύπρο.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί η συμφωνία Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας-ΕΕ στην Κύπρο σε περίπτωση μιας ομοσπονδιακής λύσης.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει ότι εάν εφαρμοστούν οι αρχές που υπάρχουν στο Κυπριακό Σύνταγμα του 1960, τότε η Τουρκία θα λάβει ίση μεταχείριση όπως η Ελλάδα και θα γίνει μέλος της ΕΕ από την πίσω πόρτα. Επομένως, η Κύπρος είναι ενάντια στις αρχές που εφαρμόζονται πριν από την αποδοχή της Τουρκίας ως πλήρους μέλους της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημέρωσε χθες το Κολέγιο των Επιτρόπων για τα αποτελέσματα της πρώτης εβδομάδας συνομιλιών στο Crans Montana.

Keywords
Τυχαία Θέματα