Ιστορικά γκολ, νίκη και πρόκριση

Η Πρόγκρες υπέταξε τη Ρέιντζερς (2-0, 0-1) και έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο έκανε ρεζίλι διεθνώς τον ιστορικό Σύλλογο της Σκοτίας και την ερχόμενη Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.

Δε χρειάστηκε κάποια έρευνα, παρά μόνο δυο λεπτά για να ανακαλύψουμε το ιστορικό επίτευγμα της Πρόγκρες από το χθεσινό παιχνίδι με τη Ρέιντζερς. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο δεν έχει ιδιαίτερες παραστάσεις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού

μέχρι σήμερα αγωνίστηκε συνολικά 14 φορές, κόντρα σε εφτά αντιπάλους. Ξεχωρίζει βέβαια η ιστορική αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 1978/79. Εννοείται ότι η «βασίλισσα» επικράτησε εύκολα και στα δυο παιχνίδια με συνολικό σκορ 12-0 (7-0, 5-0).

Πέραν της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ρέιντζερς, η Πρόγκρες αντιμετώπισε ακόμα πέντε ομάδες σε διπλές αναμετρήσεις. Τη Βέιλε (9-0, 1-0), την Γκρασχόπερς (4-0, 2-0), την Γκλεντόραν της Βόρειας Ιρλανδίας (4-0, 1-1), τη Σερβέτ Γενεύης (3-0, 1-0) και τη Σάμροκ Ρόβερς Ιρλανδίας (0-0, 3-0).

Σε 14 αναμετρήσεις, η ομάδα του Λουξεμβούργου μετρά μόλις μια νίκη, δυο ισοπαλίες και 11 ήττες. Σκόραρε τρεις φορές (!) και δέχθηκε 40 τέρματα.

Με απλά λόγια, η χθεσινή νίκη κόντρα στη Ρέιντζερς θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Πρόγκρες, αφού πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη και κατ’ επέκταση πρόκριση και σκόραρε τα δυο από τα τρία τέρματα που έχει στις διοργανώσεις της UEFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα