Την Τετάρτη στον Αθλητικό Δικαστή οι 2 φάκελοι

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όπου σταμάτησε η παραλαβή φακέλων από την ΟΥΕΦΑ για ύποπτους αγώνες, χθες έγινε γνωστό ότι δυο αναμετρήσεις, ένας για το πρωτάθλημα και ένας για το κύπελλο χειραγωγήθηκαν, προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ.

Ο αγώνας πρωταθλήματος είναι το ΑΠΟΕΛ –ΑΕΖ. Υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα ότι η ΑΕΖ

Ζακακίου θα έχανε στο πρώτο ημίχρονο με τουλάχιστον πέντε τέρματα διαφορά, με την ΟΥΕΦΑ να καταλογίζει υπαιτιότητα στην ΑΕΖ. Ο αγώνας κυπέλλου είναι Καρμιώτισσα – ΑΕΚ, ο οποίος, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, η Καρμιώτισσα θα έχανε τον αγώνα με τουλάχιστον πέντε τέρματα διαφορά, καταλογίζοντας ευθύνη στην Καρμιώτισσα.



Τι περιλαμβάνουν οι φάκελοι
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για τους δυο αγώνες ο αριθμός των σελίδων είναι 22-23. Σε αυτές περιλαμβάνονται στοιχεία, αριθμοί, διαγράμματα στοιχηματικής δραστηριότητας, φάσεις του αγώνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΑΕΖ, ο μεγαλύτερος όγκος στοιχημάτων ήταν πριν την έναρξη του αγώνα, με τους παίκτες του στοιχήματος να ποντάρουν ότι η ΑΕΖ θα έχανε με πέντε τέρματα διαφορά στο ημίχρονο. Μετά το 3-0 που σημειώθηκε στο 11', υπήρχε στοιχηματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαδικασία
Τις δυο αυτές υποθέσεις, ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας ήδη τις παρέπεμψε στον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ, ο οποίος την Τετάρτη θα βγάλει την τελική του απόφαση. Ο Αθλητικός Δικαστής δεν θα εκδικάσει τις δυο υποθέσεις. Το μόνο που θα κάνει είναι να υιοθετήσει ή να μην υιοθετήσει το πόρισμα της ΟΥΕΦΑ.
Ο Αθλητικός Δικαστής, αν δεν το έχει πράξει ήδη, θα το κάνει ενδεχομένως και σήμερα, θα στείλει τις κατηγορίες στα δυο σωματεία. Έχει το δικαίωμα να τους αποστείλει απλά τις κατηγορίες ή απόσπασμα της έκθεσης της ΟΥΕΦΑ που καταλογίζει ευθύνη.
Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να απαντήσουν / υπερασπιστούν για τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.

Τι προνοεί ο κανονισμός
Σύμφωνα με τους κανονισμούς που τελευταίως αποφάσισε η ΚΟΠ, όταν σε μια ομάδα καταλογίζεται υπαιτιότητα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

1.Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000.
2.Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β’, Γ’ ή Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης Κατηγορίας Πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής του προστίμου των €50.000 και της αφαίρεσης των 6 βαθμών, θα επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείου στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία και στη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.
3.Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη ΚΟΠ.
4.Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δεν θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Για την πρώτη ποινή
Η πρώτη ποινή είναι 50.000 πρόστιμο. Το σωματείο καλείται εντός 30 ημερών να καταβάλει το ποσό αυτό στην ΚΟΠ. Δεν αποκόπτεται από οποιαδήποτε χορηγία της ΚΟΠ προς τα σωματεία. Επομένως, είναι πληρωτέο. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το πρόστιμο από το σωματείο, θα του αφαιρεθούν 3 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα