Ντενκτάς: "Το Κυπριακό μπήκε και πάλι στο ράφι"

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο λεγόμενος "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και "υπουργός Οικονομικών" του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς, για να συμμετάσχει σε συνέδριο με τίτλο ‘Το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις’.

Στην ομιλία του χθες το βράδυ, ο Ντενκτάς επέκρινε τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, λέγοντας ότι έκανε βήματα πίσω και σαφείς υποχωρήσεις.

«Στην Κύπρο δεν μπορεί να βρεθεί λύση,

γιατί η τ/κ πλευρά με την Τουρκία θέλουν συνεργασία, αλλά ο μόνος στόχος της ε/κ πλευράς, ένας στόχος που δεν έχει αλλάξει ποτέ, είναι όχι μόνο να κυριαρχήσουν σε όλο το νησί, αλλά κι επάνω μας. Όταν εμείς θέλουμε συνεργασία και εκείνοι κυνηγούν την κυριαρχία, λύση στην Κύπρο δεν μπορεί να υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα με τον Τ/Κ ηγέτη, που χθες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, εμφανίστηκε θετικός, αναφέροντας μάλιστα ότι "είμαστε σε σημείο λύσης", ο λεγόμενος "αναπληρωτής πρωθυπουργός" των κατεχομένων, εκτίμησε ότι "το Κυπριακό μπήκε πάλι στο ράφι".

«Είναι φανερό ότι το Κυπριακό μπήκε πάλι στο ράφι. Οι Τ/Κ, τον τελευταίο μισό αιώνα, ζούμε μέσα σε μία αβεβαιότητα. Γιατί; Γιατί οι συνομιλίες συνεχίζονται και έχουν περάσει στο μεταξύ 50 χρόνια. Είναι άδικο αυτό για τους Τ/Κ. Αν και αυτή η τελευταία προσπάθεια αποδειχθεί αποτυχημένη, που είναι φανερό ότι είναι, να τελειώνουμε πια με αυτό το ‘τραπέζι των διαπραγματεύσεων’.

Το μέλλον των Τ/Κ πρέπει να γίνει σαφές», είπε ο Σερντάρ Ντενκτάς, προσθέτοντας ότι ΗΠΑ και Ε.Ε. θέλουν να φέρουν στην Κύπρο ένα καινούριο δημοψήφισμα.

Στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

«Αν φύγει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο, θα γίνει Κρήτη το νησί. Δεν θα υπάρχει καμία σωτηρία μετά», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό είναι πολύ ευαίσθητο για τον τ/κ λαό και σε ένα πιθανό δημοψήφισμα, με μία τέτοια πρόταση, θα απαντήσει ‘όχι’.

Όσον αφορά στο αν θα πραγματοποιηθεί νέα διάσκεψη στη Γενεύη, είπε ότι θα το δείξουν οι επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα