Την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καταδικάζουν τ/κ πολιτικοί

Η χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο Πέρα βρίσκει μεγάλο αντίκτυπο στα κατεχόμενα. Οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί στέλνουν τα συλλυπητήρια τους στην Τουρκία και καταδικάζουν την επίθεση.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί» λόγω της επίθεσης στη Λεωφόρο Ιστικλάλ, όπου 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 81 άτομα τραυματίστηκαν, ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η δεξίωση που επρόκειτο να παραθέσει ο πρόεδρος της «βουλής» Ζουρλού Τορέ για την 39η επέτειο ίδρυσης της «τδβκ», όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος, στο ξενοδοχείο

Kyrenia Arkın Colony Hotel.

Στη ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημάνθηκε ότι «λόγω της προδοτικής τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία, ακυρώθηκε η αποψινή δεξίωση της προεδρίας της βουλής».

Την ίδια ώρα, οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί καταδικάζουν την νέα επίθεση και στέλνουν τα συλλυπητήρια τους στην Τουρκία.

Οι εξελίξεις στην Κωνστνατινούπολη βρίσκουν μεγάλο αντίκτυπο στα τ/κ μέσα ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις των Τ/κ πολιτικών

---------------

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ τοποθετήθηκε το βράδυ της Κυριακής για την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζοντας την επίθεση και στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ καταδίκασε επίσης την επίθεση.

Ο πρόεδρος της «βουλής», Ζορλού Τορέ σε σχετική τοποθέτηση του ανέφερε ότι «την παραμονή του εορτασμού της 39ης επετείου από την ίδρυση του 'κράτους' μας, αυτό το τραγικό περιστατικό μας ράγισε τις καρδιές μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει να είναι γνωστό ότι κάθε είδους αποσχιστικές απόπειρες κατά του τουρκικού έθνους θα παραμείνουν ατελέσφορες, όπως συνέβη μέχρι σήμερα, με την αποφασιστικότητα του έθνους μας».

«Αυτό και παρόμοια κακόβουλα σχέδια εκείνων που θέλουν να διχάσουν το τουρκικό έθνος δεν θα πετύχουν», σημείωσε. Ο τουρκοκυπριακός «λαός», κατά την έκφρασή του, «όπως πάντα, στέκεται στο πλευρό της μητέρας πατρίδας του».

Την πολύνεκρη επίθεση καταδίκασε χθες το βράδυ ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούογλου. Ο «υπεξ» ανακοίνωσε ότι «καταδικάζω όλες τις προδοτικές επιθέσεις με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα της μητέρα πατρίδας μας».

Ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλερ προέβη σε δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι «το τουρκικό έθνος δεν υπέκυψε ποτέ σε εκείνους που ενορχηστρώνουν προδοτικά σχέδια εναντίον της επιβίωσης και της αρμονίας της μητέρας πατρίδας μας».

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν, ευχήθηκε «ανάπαυση όσους έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, υπομονή στους συγγενείς τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η θλίψη μας είναι πολύ μεγάλη. Περαστικά στην Κωνσταντινούπολη, περαστικά στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: H στιγμή της σύλληψης της ύποπτης για την βόμβα στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωνσταντινούπολη,konstantinoupoli