Την «Πετρίδειο» Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου εγκαινίασε ο Κ. Καδής

Τα εγκαίνια της «Πετρίδειου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί ο πνευματικός φάρος της πόλεως, προσιτή και ανοικτή σε όλους, στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, στους ερευνητές και στους επιστήμονες, στο κοινό που διψάει για γνώση και αλήθεια, τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως πρόκειται για μια σπουδαία πολιτιστική υποδομή, που έρχεται να προστεθεί κοντά σ’ ένα άλλο πολιτιστικό έργο, τη Δημοτική Πινακοθήκη «Αποθήκη» και,

βέβαια, δίπλα από σημαντικά μνημεία και μουσεία της Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη η «Πετρίδειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου αναμένεται να ικανοποιήσει τις πνευματικές αναζητήσεις των κατοίκων της Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής, να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, να είναι το επίκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και να υποστηρίξει το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου.

Η ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου, έγινε κατορθωτή μετά και τη γενναιόδωρη χορηγία του Πετρίδειου Ιδρύματος, του οργανισμού των αείμνηστων ευεργετών της Πάφου, Χριστόδουλου και Μαρίας Πετρίδου, που αποτελεί φορέα ενίσχυσης του πολιτισμού στην πόλη μας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, σχεδόν 4000 βιβλία, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, όλων των κατηγοριών και πολλών επιστημονικών πεδίων, φιλοξενούνται σ’ ένα σύγχρονο κτήριο, το οποίο ενοικιάζει ο Δήμος από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, το οποίο ευχαρίστησε για την παραχώρηση του έναντι συμβολικού ενοικίου.

Εκτίμησε πως με την πλήρη λειτουργία της βιβλιοθήκης, οι δυνατότητές της θα είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού προσβλέπουν στην πρόσβαση και σε άλλες βιβλιοθήκες της Κύπρου και του εξωτερικού.

Ο κ. Παυλίδης ανακοίνωσε πως για τον σκοπό αυτό, τον Ιανουάριο του 2017 ο Δ. Γεροσκήπου θα συνυπογράψει με το Πανεπιστήμιο Κύπρου σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εμπλουτίζεται διαρκώς με βιβλία, -όπως είπε- αλλά και όλα τα σύγχρονα μέσα, προκειμένου να είναι μια βιβλιοθήκη σύγχρονη και μοντέρνα που θα ακολουθεί πιστά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτόμες εφαρμογές, ώστε να καταστεί ένα κέντρο διάχυσης της γνώσης και αναπαραγωγής της πληροφόρησης.

Τέλος ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ευχαρίστησε την «Πολιτιστική Κίνηση Γεροσκήπου» για την παραχώρηση όλων των βιβλίων που διέθετε η δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργούσε στο οίκημα της μέχρι και τα μέσα του 1990.

Ευχαριστίες εξέφρασε και στην Ελληνική Τράπεζα για την παραχώρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό καλωσόρισμα από τον βιολονίστα Ανδρέα Νικολάου και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Γεροσκήπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα