Μελωδική ‘Ημέρα T-shirt’ στη Μελβούρνη

Κάτοικοι της Μελβούρνης κατέρριψαν το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων που συμμετείχε σε φωτογράφηση φορώντας μουσικά t-shirts.

Περίπου 100 λάτρεις της μουσικής συγκεντρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στα σκαλιά της Βιβλιοθήκης της Πολιτείας Βικτώρια στη Μελβούρνη για να πάρουν μέρος στη φωτογράφηση που διοργανώθηκε σε ένδειξη στήριξης της Ημέρας T-shirt Αυστραλιανής Μουσικής.

Ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Δικτύου Μουσικής Βιομηχανίας (ΑΜΙΝ) Πάτρικ Ντόνοβαν δήλωσε ότι τα t-shirts γίνονται μία σημαντική πηγή εισόδων για τους Αυστραλούς μουσικούς.

«Δεν πουλάνε

τόσους πολλούς δίσκους στις μέρες μας, οπότε τα προϊόντα είναι πραγματικά σημαντικά» ανέφερε.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν συναυλίες ζωντανής μουσικής συχνά, αλλά δεν έχουμε ξαναδεί τόσους πολλούς λάτρεις της μουσικής να βρίσκονται μαζί για να δείξουν την υποστήριξή τους σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών εκεί. Μας θυμίζει πόσο παθιασμένοι είναι οι Αυστραλοί για τη μουσική» τόνισε.

Σε ολόκληρη τη χώρα άνθρωποι μπήκαν στο πνεύμα της μέρας, έβγαζαν selfies φορώντας t-shirt με θέματα από την αυστραλιανή μουσική και τις έκαναν share στα social media με το hashtag #AusmusicTshirtDay.

Περισσότεροι άνθρωποι παρακολούθησαν μουσικές εκδηλώσεις στη Βικτόρια παρά τους αγώνες του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Μόνο σε μικρούς χώρους, μουσικά events παρακολούθησαν 62.000 άτομα, ανέφερε ο πρόεδρος της AMIN, σύμφωνα με το ABC.

Οι λάτρεις της μουσικής τείνουν να είναι «κάπως αόρατοι», επειδή συνήθως συχνάζουν σε μικρότερους χώρους, εξήγησε ο Πάτρικ Ντόνοβαν.

Πολλοί από τους φαν της μουσικής που πήραν μέρος στη φωτογράφηση στη Μελβούρνη είχαν προσωπική σχέση με το συγκρότημα ή τον καλλιτέχνη του οποίου φορούσαν το t-shirt.

Ο Ντάνκαν Στιούαρτ φορούσε ένα t-shirt από το θρυλικό ροκ συγκρότημα AC/DC, τους οποίους είδε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970.

Η Κλερ Χάρις επέλεξε να φωτογραφηθεί με έναν αυθεντικό t-shirt των INXS από το 1987.

«Ήταν το πρώτο συγκρότημα που είδα, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη, καθώς ήμουν 14 χρονών» είπε.

Η μαζική φωτογράφηση στηρίχθηκε από τo ΑΜΙΝ, την Ένωση Αυστραλιανής Βιομηχανίας Ηχογράφησης (ARIA) και το ABC.

Η κατάρριψη του ρεκόρ έχει επίσης στόχο την ενίσχυση του προφίλ της οργάνωσης Support Act που παρέχει στήριξη σε καλλιτέχνες και εργαζόμενους στη μουσική βιομηχανία σε κρίση.

Η Ακάσια Κόατες πήρε μέρος στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ φορώντας t-shirt της μπάντας The Stems.

«Είναι πραγματικό όμορφο που είμαστε όλοι μαζί, τα t-shirt με αυστραλιανά συγκροτήματα είναι σημαντικά» είπε.

Η Ημέρα T-shirt Αυστραλιανής Μουσικής διοργανώνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Μήνα Αυστραλιανής Μουσικής και έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δείξουν την αγάπη τους για τη μουσική της χώρας τους, φορώντας ένα t-shirt από έναν Αυστραλό μουσικό ή αυστραλιανό συγκρότημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα