Την μεταφορά της Frontex στην Κύπρο ζητεί ο Γιώργος Λιλλήκας

Την μεταφορά της έδρας της Frontex στην Κύπρο και την κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης για τη σύσταση Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων, ζητεί από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Προέδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιλλήκας με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη ,ζητεί μέσω γραπτής επιστολής, όπως ο πρόεδρος

της Δημοκρατίας, «αναδείξει την αξία που προσθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, εισηγείται να υποβληθεί τεκμηριωμένο αίτημα για μεταφορά της έδρας της Frontex στην Κύπρο αφού σύμφωνα με τον ίδιο, το φυσικό μέρος να εδρεύει η Frontex δεν είναι η Κεντρική Ευρώπη αλλά το ανατολικότερο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο κ.Λιλλήκας, επισημαίνει την ανάγκη για κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης για σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων στο νησί.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών τονίζει ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τις εξελίξεις στο σωστό χρόνο και με τρόπο που θα δημιουργούνται οφέλη τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Κυπριακή Δημοκρατία».

*Σημειώνεται ότι η Frontex είναι ο αρμόδιος ευρωπαϊκός οργανισμός για τον συντονισμό της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα