Την Κύπρο θα επισκεφθεί η Εισηγήτρια του ΕΚ για το θέμα των Αγνοουμένων

Η ευρωβουλευτής Ισαμπέλ Σάντος (Σ&Δ, Πορτογαλία) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών γύρω από το θέμα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Μόνιμη Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των Αγνοουμένων στην Κύπρο,

θα έχει το Σάββατο, 22 Ιουλίου, συναντήσεις με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους συγγενείς αγνοουμένων, όπως επίσης και με ειδικούς επί του θέματος, στο Σπίτι της Ευρώπης.

Επίσης, τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο και τον Πρόεδρο και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων.

Στη συνέχεια, η κ. Σάντος θα μεταφερθεί στην –υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών- περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ). Ακολούθως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο παρακείμενο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ και αμέσως μετά θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου έξω από τον χώρο του Ανθρωπολογικού Εργαστηρίου.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Άννας Αριστοτέλους με εξ Ελλάδος συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα