Ιδιοκτήτης της «Yeni Bakis» ο Τούρκος αγοραστής Ε/κ ξενοδοχείων στην Αμμόχωστο

Νομιμοποίηση των τετελεσμένων στην περίκλειστη Αμμόχωστο, μέσω στημένου ξεπουλήματος ελληνοκυπριακών ξενοδοχείων, επιχειρούν να κτίσουν οι Τούρκοι, ώστε αν χρειαστεί να το θέσουν και στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Χθεσινό ρεπορτάζ της τ/κ εφημερίδας «Γενί Μπακίς» ανέφερε πως «άγνωστος» Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε και τέταρτο ξενοδοχείο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καθώς επίσης και 86 διαμερίσματα και 20 στρέμματα γης, για να τα κάνει beach bar και λούνα παρκ.

Δήλωσε

μάλιστα στην ίδια εφημερίδα ότι εξετάζει, 29 νέες αιτήσεις για αγορά ξενοδοχείων.

Όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Αμμοχώστου στο Σίγμα, ο υποτιθέμενος άγνωστος επιχειρηματίας στην Αμμόχωστο, είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Γενί Μπακίς».  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, είναι μια υπόθεση με αυτόν τον επιχειρηματία, ο οποίος όπως φαίνεται από πηγές στα κατεχόμενα, είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας. Είναι φαίνεται και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας που γράφει αυτά τα πράγματα, και φαίνεται ότι αυτά τα οποία γράφει στην εφημερίδα του, δεν μπορούν να γίνουν αμέσως τώρα, διότι το status quo στην περιοχή είναι στρατιωτικό, πρέπει να αλλάξει για να κάνει όσα λέει ότι θα κάνει.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας δήλωσε χθες πως αν το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» αφαιρέσει την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων από στρατιωτική ζώνη, θα προχωρήσει στην ανακαίνιση των ξενοδοχείων και διαμερισμάτων ακόμα πιο γρήγορα από το 2025.

Αν όχι, θα αναγκαστεί να ακυρώσει όλες τις κρατήσεις που άρχισαν διαδικτυακά να γίνονται από χθες, τον Σεπτέμβρη του 2024.  

Η Άγκυρα και το ψευδοκράτος, ενόψει και της αυριανής καθόδου του Ερντογάν στα κατεχόμενα, δέχονται πλέον υποτίθεται πιέσεις και από τον ιδιωτικό τομέα να νομιμοποιήσουν τάχιστα τα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο.

Τα μηνύματα που έστειλε με τις χθεσινές του δηλώσεις ο Τούρκος επιχειρηματίας έχουν σαφείς αποδέκτες.   

«Πίεση» προς το κατοχικό καθεστώς να αποστρατικοποιήσει την περιοχή για να υπάρξει ανάπτυξη και μήνυμα προς τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες περιουσιών ότι είναι διατεθειμένος να αγοράσει και άλλες περιουσίες.

«Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε και να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την πατρίδα. Τελικά είμαστε μοναδικό φαινόμενο παγκόσμια. Εμείς οι ίδιοι τροφοδοτούμε και σπονσάρουμε την ίδια την κατοχή του τόπου μας. Δεν υπάρχει αυτό και κοιτάξτε το στον παγκόσμιο χάρτη. Δεν υπάρχει χώρα που το 85% του τουρισμού των κατεχομένων διεξάγεται από τα αεροδρόμια της νόμιμης κυβέρνησης», είπε ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, επικαλούμενη πηγές από την λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας, σημειώνει ότι τα 4 αυτά ξενοδοχεία στην περίκλειστη Αμμόχωστο δεν έχουν πουληθεί επίσημα.   

«Δεν έχουν πουληθεί» 

Σύμφωνα με πηγές από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», τα ξενοδοχεία για τα οποία άρχισε ο ιστότοπος να δέχεται κρατήσεις δεν έχουν «επισήμως» πωληθεί.

Πριν δύο μήνες έγινε μια αίτηση που αφορούσε την εν λόγω αγορά, αλλά λόγω ελλιπών στοιχείων τα έγγραφα στάλθηκαν πίσω. Η ιστοσελίδα «varoshahotels.com» άρχισε να δέχεται κρατήσεις για το 2025 με τις τιμές ν’ αρχίζουν για μια νύχτα από τα 1189 δολάρια.

Στην εν λόγω ιστοσελίδα δεν αναφέρεται πουθενά ο ιδιοκτήτης/επιχειρηματίας, ούτε τα γραφεία της εταιρείας του, παρά μόνο ότι τα ξενοδοχεία είναι στην λεωφόρο Τζον Κένεντι.   

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, ο πρόεδρος της λεγόμενης ένωσης τ/κ ξενοδόχων δήλωσε ότι για να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο στα κατεχόμενα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία στο λεγόμενο υπουργείο Τουρισμού, η οποία δεν έχει γίνει.

Με τον τουρκοκύπριο δημοσιογράφο να αναφέρει ότι απηύθυνε ερωτήματα στο λεγόμενο υπουργείο τουρισμού, χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει με επίσημη δήλωση τα όσια τεκταίνονται στην Αμμόχωστο, επέλεξε το δρόμο της σιωπής. 

Keywords
Τυχαία Θέματα