Τι θα ψηφίσουν τα κόμματα στην κρίσιμη Ολομέλεια της Κυριακής

Κρίσιμες είναι οι ώρες για τα πολιτικά κόμματα όσον αφορά στη στάση τους κατά την Ολομέλεια της Κυριακής, όπου θα κληθούν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις κρατικές εγγυήσεις στην Ελληνική Τράπεζα.

Μόνες σίγουρες ψήφοι για την Κυβέρνηση -η οποία έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για τη μοίρα των νομοσχεδίων- είναι εκείνες του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, το ΔΗΚΟ

προσανατολίζεται προς υπερψήφιση, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή, στις 15:30.

Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ θα κινηθούν αναλόγως της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία συνεδριάζει από τις 15:00, ενώ η ΕΔΕΚ, μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, εξουσιοδότησε τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά βούληση.

Την ίδια ώρα, αναβολή πήρε η απόφαση του Κινήματος «Αλληλεγγύη», η Πολιτική Επιτροπή του οποίου θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, στις 19:00.

Σε καταψήφιση των κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, μετά από απόφαση των συλλογικών οργάνων. Σε σχέση με τα υπόλοιπα νομοσχέδια, που αφορούν τα ΜΕΔ, ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε στο Sigmalive ότι το Κίνημα θα τοποθετηθεί αναλόγως, καθώς υπάρχουν κάποια θετικά, αλλά και πολλά αρνητικά στοιχεία.

Σε μελέτη όλων των δεδομένων θα προχωρήσει το ΕΛΑΜ, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στις 19.30 της Πέμπτης από το Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γεάδης Γεάδη, δήλωσε ότι «τη δεδομένη στιγμή όλα είναι ανοιχτά. Και το ναι και το όχι έχουν επιπτώσεις, τις οποίες το ΕΛΑΜ θα ζυγίσει».

Τέλος, η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών συνήλθε χθες και αποφάσισε να καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις για την Ελληνική Τράπεζα και τα πέντε νομοσχέδια για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Λιλλήκας, θα έχει στις 18.15 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας θα θέσει το θέμα της αποσύνδεσης των νομοσχεδίων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τη συζήτηση για τις κρατικές εγγυήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα