Συζήτηση Ακιντζί-«συγκυβέρνηση» για Μαρωνίτες και οδοφράγματα

Τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες θα δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες όσον αφορά την «πρωτοβουλία για τους Μαρωνίτες», δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, μετά από τη σύσκεψη σήμερα στο «προεδρικό» των προέδρων των 4 «συγκυβερνώντων» κομμάτων με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Οζερσάι, που ήταν και ο μόνος που προέβη σε δηλώσεις, είπε επίσης ότι συζήτησαν τρόπους επιτάχυνσης των διαδικασιών για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Απλικίου Δερύνειας. Υπάρχουν, συνέχισε, εξελίξεις στο Κυπριακό τις τελευταίες ημέρες και μετά την αυριανή συνάντηση

Ακιντζί – Σπέχαρ θα συναντηθούν και πάλι για να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Όσον αφορά το θέμα των Μαρωνιτών, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι σήμερα προέβησαν σε ανταλλαγή απόψεων για το «πότε θα γίνουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ποιο διάστημα και από ποιον. Ξέρετε ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο η πρωτοβουλία για τους Μαρωνίτες όσον αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας, τις υποδομές κά».

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με τον Τ/κ ηγέτη θα γίνει αύριο στις 12.30 μμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα