Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν δε φας μετά την άσκηση;

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συστήνουν να φας κάτι μέσα στα 30 λεπτά μετά από μια προπόνηση. Το σώμα σου, αφού έχει χρησιμοποιήσει τη διαθέσιμη ενέργεια, χρειάζεται να πάρει καινούργια καύσιμα.

Εάν έχεις την τάση να ιδρώνεις πάρα πολύ, ή αν γυμνάζεσαι έξω μια μέρα με ζέστη ή τρέχεις πολλά χιλιόμετρα, θα χάσεις κάποια από αυτά τα στοιχεία μέσω του ιδρώτα. «Αν δεν μπορείς να τα αναπληρώσεις άμεσα, ίσως αυτό είναι καταστροφικό για το σώμα σου». Η αφυδάτωση και η υπογλυκαιμία είναι δύο καταστάσεις που μπορεί να συμβούν γρήγορα και

να σε κάνουν να νιώσεις αποπροσανατολισμένη ή ακόμη και λιποθυμήσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η έλλειψη ηλεκτρολυτών μπορεί να αποσυντονίσει τα ηλεκτρικά σήματα που κάνουν την καρδιά να χτυπά φυσιολογικά, οδηγώντας σε καρδιακή αρρυθμία ή άτακτους καρδιακούς παλμούς.

Το νερό είναι το σημαντικότερο δομικό στοιχείο που χρειάζεσαι μετά από μια προπόνηση αλλά και κατά τη διάρκειά της. Αυτό το ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις όσο γυμνάζεσαι και μετά είναι να ενυδατώνεσαι ώστε να αντικαθίσταται το νερό που έχασε ο οργανισμός σου μέσω του ιδρώτα.

Το να παραλείπεις το γεύμα μετά την γυμναστική μερικές φορές δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν θα πρέπει όμως να σου γίνει συνήθεια. 

Πηγή: fmh.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα