Καραντίνα: Τρόποι για κίνηση στο σπίτι

Οι ζωές μας τώρα είναι αρκετά διαφορετικές σε σύγκριση με πριν από έναν μήνα. Ένα μεγάλο θέμα που προβληματίζει τον κόσμο είναι το πώς θα μείνουν δραστήριοι αυτή την δύσκολη περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης. 

Πώς να είσαι πιο δραστήριος/ια στο σπίτι

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις δραστηριότητες που απολαμβάνεις. Όταν βρεις κάτι που σου αρέσει, δεν θα μοιάζει ποτέ σαν αγγαρεία. Είτε αυτό είναι κούρεμα του κήπου, είτε καθαριότητα, είτε απλά χορός, υπάρχει τρόπος να κινείσαι μέσα στο σπίτι.

Δεν

υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα χρόνου που πρέπει να κινείσαι κάθε μέρα, ωστόσο οι οδηγίες του εθνικού συστήματος υγείας συνιστούν ότι άτομα ηλικίας 19-64 πρέπει να κάνουν 150 λεπτά μέτριας αεροβικής δραστηριότητας την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι ακόμα αν κάνεις λίγη δραστηριότητα, αυτό μετράει. Έτσι, μην πιέζεις τον εαυτό σου αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις την παραπάνω οδηγία.

Λιγότερη καθιστική ζωή

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις καθιστική ζωή τώρα που μένεις όλη μέρα στο σπίτι. Αν δουλεύεις από το σπίτι, πιθανώς να είσαι όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή και όταν έρχεται το απόγευμα, ίσως διαβάζεις ή έχεις το βλέμμα σου κολλημένο σε άλλη οθόνη. Άρα πάλι κάνεις καθιστική ζωή.

Μην ξεχνάς να παίρνεις το διάλειμμά σου. 45 λεπτά με 1 ώρα. Βγες αν μπορείς. Σήκω από το γραφείο και περπάτα.

Χρησιμοποίησε τις σκάλες

Έχει το σπίτι σου σκάλες; Μπορείς να τις ανεβοκατέβεις πιο συχνά και με πιο γρήγορο ρυθμό. Θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την φυσική σου κατάσταση πάρα πολύ. Τα σκαλιά είναι μια καλή αερόβια δραστηριότητα που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη μέρα σου.

Χόρεψε 

Και σε ποιον δεν αρέσει να χορεύει με το αγαπημένο του τραγούδι; Ο χορός δεν είναι μόνο διασκεδαστικός αλλά είναι ένας τέλειος τρόπος ώστε να έχεις τέλεια επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Πηγή: fmh.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα