Τι κρύβεται πίσω από τις προκλήσεις των Τούρκων στη Δένεια (vid)

Σκόπιμη δημιουργία επεισοδίων, που το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν, λόγω του ανοικτού ζητήματος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ βλέπουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές πίσω από τα γεγονότα της Δένειας.

Όπως πληροφορείται το Σίγμα, τα όσα έγιναν στη Δένεια, δεν ήταν μάλιστα τα μοναδικά αλλά υπήρξαν και άλλα επεισόδια αλλού που δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Άριστα ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο Σίγμα ότι το καθεστώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες με το ανοικτό θέμα της παραμονής ή όχι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, να αναδείξει την αναποτελεσματικότητα της και να οδηγήσει σε απευθείας επαφή

των αρχών της Δημοκρατίας με αυτές του ψευδοκράτους.

«Ήταν αναμενόμενο και προβλέψιμο» είπε η ίδια πηγή στο σταθμό μας σημειώνοντας ότι γίνονται όλα τα απαραίτητα για να μην υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα.

Eπισημαίνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον κοινοτάρχη Δένειας και Εκπρόσωπο των επηρεαζόμενων γεωργών για συντονισμό διαχείρισης του θέματος.

Και όλα αυτά ενώ το λεγόμενο Υπουργείο Εξωτερικών του καθεστώτος προσπαθεί να κάνει τη νύκτα μέρα, αφού με ανακοίνωση του καταγγέλλει τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Δημοκρατίας ότι προσπαθούν δήθεν να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση και για προώθηση προπαγάνδας.

Περιστατικά τα οποία βεβαίως επιβαρύνουν το κλίμα και ίσως επηρεάζουν και την προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου μέσω συμφωνίας στους όρους αναφοράς.

Δεν φτάνει που είναι ένα δύσκολο εγχείρημα τέτοια περιστατικά έρχονται να προσθέσουν εμπόδια.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην επιστροφή της κυρίας Λουτ, που φαίνεται να αναβάλλεται για αρχές Ιανουαρίου, όχι για πολιτικούς λόγους αλλά για προσωπικούς.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το Προεδρικό κρατά πολύ μικρό καλάθι και όσο περνάει ο καιρός και καταγράφονται οι θέσεις και απόψεις Τουρκίας και Τ/κ άλλο τόσο αντιλαμβάνεται το πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει συμφωνία επί των όρων αναφοράς, χωρίς να υπάρξουν παράπλευρες πολιτικές απώλειες.

Η αυριανή και μεθαυριανή μέρα θεωρούνται πάντως σημαντικές καθώς η Επίτροπος Ασφάλειας της Ε.Ε Φρεδερίκα Μογκερίνι θα μεταφέρει αύριο τα μηνύματα Χριστοδουλίδη στον Τούρκο ΥΠΕΞ τον οποίο θα συναντήσει στην Τουρκία, ενώ μεθαύριο ο κύριος Τσαβούσογλου θα τα πει κατ’ ιδίαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Συναντήσεις που ίσως ρίξουν λίγο φως στις τουρκικές θέσεις και συνακόλουθα στις όποιες προσδοκίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα