Στον «αέρα» τα λεωφορεία στην Κύπρο- Κίνδυνος για «λουκέτο»

Χωρίς λεωφορεία κινδυνεύουν να μείνουν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι εταιρείες λεωφορείων που εξυπηρετούν το αστικό δίκτυο όλων των πόλεων δηλώνουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω αποκοπών στην κρατική χρηματοδότησή τους.

Οι αποκοπές αποφασίστηκαν στο πλαίσιο ανάκτησης υπερπληρωμών που υπολόγισε η Επιτροπή Κρίσης Διαφορών. Το όλο ζήτημα απασχόλησε χθες συνάντηση στο Προεδρικό

Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και σήμερα σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, «πρέπει να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα προς το κράτος και έχουμε προτείνει κάποιους τρόπους στις ανάδοχες εταιρείες, οι οποίες σύντομα θα λάβουν σχετική επιστολή, ώστε να γίνονται κάποιες αποκοπές μηνιαίως από την κυβερνητική συνεισφορά».

Η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε αντιπροτάσεις, καλώντας τις εταιρείες λεωφορείων να λειτουργήσουν συναινετικά μέχρι την λήξη των συμβολαίων τους, σ' ένα χρόνο.

Όπως μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ, στις 27 Οκτωβρίου, το υπουργείο Μεταφορών θα προκηρύξει σύντομα διαγωνισμό για τις νέες δεκαετείς συμβάσεις, που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2020.

Ντόπιοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει τις "ζυμώσεις" για δημιουργία κοινοπραξιών, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις πολυπόθητες άδειες. Το ενδιαφέρον, όπως πληροφορούμαστε, επεκτείνεται και εκτός συνόρων και συγκεκριμένα από μία ισπανική εταιρεία, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα