Τι έγινε, για 2η μέρα, στο καφενείο «Σπίτφαϊρ» (ΦΩΤΟ)

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι προκλήσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού στο καφενείο «Σπίτφαϊρ» στη Νεκρή Ζώνη, κατά διάρκεια εργασιών του Δήμου Λευκωσίας για καθαρισμό και στήριξη της οικοδομής.

Ασφαλείς πληροφορίες του «SigmaLive» νωρίτερα σήμερα, ανέφεραν πως κατά τις 10:00 πμ, Τούρκος αξιωματικός εν στολή, κατέβηκε κάτω στο πεζοδρόμιο και φωνάζοντας, καλούσε να σταματήσουν τα συνεργεία. Σύμφωνα με την μαρτυρία, υπήρχε παρουσία ειρηνευτών της UNFICYP.

Οι πληροφορίες μας επίσης ανέφεραν πως διερχόμενοι πολίτες οι οποίοι είδαν την σκηνή, κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και

καλούσαν τον Τούρκο αξιωματικό να αποχωρήσει. 

Νεότερη ενημέρωση του «SigmaLive» από άλλη πηγή, πρόσθεσε πως μετά την αποχώρηση του ένστολου Τούρκου στρατιωτικού, παρέμειναν κάποιοι με πολιτική περιβολή, ο οποίοι επιτηρούσαν την σκηνή. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, θα παραμείνουν ειρηνευτές στο σημείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Δήμος Λευκωσίας τοποθετήθηκε επίσημα μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «SigmaLive». Η ανακοίνωση αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια της ημέρας Τούρκοι στρατιωτικοί με πολιτικά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις εργασίες του εργολάβου του Δήμου Λευκωσίας και στη συνέχεια αποχώρησαν».

Η ανακοίνωση ενημερώνει πως «στο χώρο παρέμειναν αξιωματικοί της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διεξάγουν διαβουλεύσεις με στόχο να προχωρήσουν οι εργασίες». Κλείνοντας, ο Δήμος αναμένει από την UNFICYP τη «διασφάλιση της συνέχισης των εργασιών στήριξης του επικίνδυνου τμήματος της οικοδομής». Στην φωτογραφία από την ανακοίνωση του Δήμου, διακρίνεται η αφαίρεση της παλιάς πινακίδας του καφενείου, απόδειξη πως οι εργασίες προχωρούν. 

Το «SigmaLive» επικοινώνησε επίσης με τον Εκπρόσωπο Τύπου της UNFICYP, κ. Aleem Siddique, ο οποίος μας ανέφερε πως η Ειρηνευτική Δύναμη δεν μπορεί να προσφέρει συνεχή ενημέρωση σχετικά με συμβάντα στη Νεκρή Ζώνη. Πρόσθεσε, πως όλα τα συμβάντα αναφέρονται σε τακτική βάση στην εξαμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Χθες, το «SigmaLive» μετέδωσε πως υπήρξε ένα περιστατικό μεταξύ του κατοχικού στρατού και των εργατών του Δήμου Λευκωσίας, με τους πρώτους να έχουν ζητήσει από τους δεύτερους να μην μετακινήσουν τα κλαδέματα και τα απορρίμματα. Τούρκος αξιωματικός κινηματογραφούσε την σκηνή, ενώ στη σκηνή είχε πάει η UNPOL της UNFICYP και στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου

Φωτογραφία: Χρίστος Θεοδωρίδης

 .

Keywords
Τυχαία Θέματα