41 οι νεκροί της χιονοστιβάδας στην Τουρκία (pic+vid)

Στους 41 ο αριθμός των νεκρών από τη χιονοστιβάδα στο Βαν της ΝΑ Τουρκίας, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν άλλα 3 πτώματα κάτω από το χιόνι, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Στο μεταξύ, οργιάζουν οι καταγγελίες ότι για την τραγωδία με τη δεύτερη χιονοστιβάδα που σκότωσε πάνω από 35 ανθρώπους ευθύνεται η σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Γκιουλσέν Ορχάν, η οποία, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών να μην πάει στο σημείο που το προηγούμενο βράδυ μία άλλη χιονοστιβάδα είχε καταπλακώσει λεωφορείο και ακόμη

βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης των επιβατών, εκείνη επέμεινε να πάει μαζί με μηχανήματα του δήμου, τα οποία όταν άρχισαν να δουλεύουν για να ανοίξουν το δρόμο προκάλεσαν την πτώση της δεύτερης φονικής χιονοστιβάδας. Τελικά εκτός από τους 35 ανθρώπους που καταπλακώθηκαν, και η ίδια τραυματίστηκε και ο οδηγός της σκοτώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Η ίδια μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί απάντησε με μήνυμά της στο twitter ότι κανείς δεν την είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους.

Παράλληλα, πολλά είναι και τα επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς την ώρα που έπεσε η δεύτερη χιονοστιβάδα στο Βαν και όλα τα κανάλια έδειχναν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν τους δεκάδες ανθρώπους, διέκοψαν τη ζωντανή σύνδεση από τον τόπο της τραγωδίας για να προβάλουν την ομιλία Ερντογάν στο Κιρίκαλε της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία έχει συγκινηθεί από μία φωτογραφία ενός στρατιώτη να θρηνεί κοιτώντας προς το μέρος που έχουν θαφτεί συνάδελφοί του που πήγαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους, αλλά τους καταπλάκωσε και τους ίδιους χιονοστιβάδα.

Ο στρατιώτης κρατάει στα χέρια του το γιλέκο συναδέλφου του.

Τη φωτογραφία τράβηξε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού.


 

Keywords
Τυχαία Θέματα