Τι απαντά το «υπεξ» στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Δημοκρατίας για ανθρ. δικαιώματα

«Θρασεία και αναιδή» χαρακτηρίζει το «υπουργείο εξωτερικών» [του ψευδοκράτους] την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντάς την «με λύπη» και υποστηρίζοντας ότι κατηγορεί «με αβάσιμους ισχυρισμούς» την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: «Χωρίς έδαφος, δεν υπάρχει κράτος» είπε ο Τ/κ ηγέτης

Στην πρώτη ανακοίνωση του «υπεξ», μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, αναφέρει, σύμφωνα με το ΓΤΠ, ότι «η ελληνοκυπριακή ηγεσία από την μια παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού

λαού σε κάθε τομέα και κάθε στιγμή, ενώ από την άλλη συνεχίζει τις προσπάθειες να ξεγελάσει την διεθνή κοινή γνώμη με τις θρασείες δηλώσεις στις οποίες προβαίνει».

Η ελληνοκυπριακή ηγεσία, προσθέτει, «η οποία από το μέσον της δεκαετίας του 1950 μετέτρεψε το νησί σε λίμνη αίματος μέσω τις τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ με το όνειρο της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, κατέφυγε σε κάθε είδους βία για να πετύχει αυτό τον σκοπό της». Η «νότια Κύπρος», όπως αναφέρεται στις ελεύθερες περιοχές, πέταξε τους Τούρκους της Κύπρου έξω από την συνεταιρική Δημοκρατία του 1960 και με τις τρομοκρατικές ενέργειες που άρχισε τον Δεκέμβριο του 1963 προσπάθησε να αφανίσει τον τουρκοκυπριακό "λαό" από το νησί, επιτιθέμενη για 11 χρόνια στο δικαίωμα ζωής που αποτελεί το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, υποστηρίζεται.

Οι Τούρκοι της Κύπρου, που απέκτησαν την ελευθερία τους μετά από την επική αντίσταση του «λαού μας», συνεχίζει το «υπεξ», και τελικά την «ευτυχισμένη ειρηνευτική επιχείρηση» - όπως αποκαλεί την εισβολή - απέκτησαν το κράτος τους το 1983 – εννοώντας το ψευδοκράτος - και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν θα υποκύψουν ποτέ σε αυτές τις πιέσεις.

Το «υπεξ» συνεχίζει αναφέροντας ότι η ε/κ ηγεσία «προσπαθεί να υλοποιήσει με το κράτος που σφετερίστηκαν και το καθεστώς του αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν με τα όπλα».

Το αρμόδιο ελληνοκυπριακό Υπουργείο – όπως αποκαλεί το ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας – «που μετέτρεψε σε λόγο ύπαρξης του την παρεμπόδιση του τουρκοκυπριακού λαού σε κάθε τομέα, έκανε αρχή του να εργάζεται με όλο του το είναι για να εμποδίζονται οι νέοι μας, τα παιδιά μας στους τομείς της κοινωνίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού».

Αν επιθυμεί κανείς να δει μια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να κοιτάξει ξεκάθαρα αυτές τις ενέργειες, προστίθεται. Αυτή η νοοτροπία, συνεχίζει το «υπεξ», «που θεωρεί επιτυχία να πληγώνει τις νεαρές, μικρές καρδιές, οι οποίες αναπτύσσονται και ετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς γι’ αυτές τις δραστηριότητες για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε διάφορους τομείς, συνεχίζει αυξάνοντας τις ενέργειες σφετερισμού των δικαιωμάτων μας με τον αέρα του μοναδικού ιδιοκτήτη του νησιού φυλακίζοντας τον τουρκοκυπριακό λαό στο τραπέζι με διαπραγματευτικές διαδικασίες για περίοδο που ξεπερνά τα 50 χρόνια».

Ο τ/κ «λαός», αναφέρεται, δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες και τις πιέσεις της «ε/κ ηγεσίας». «Δεν θα μπορέσει ποτέ να πετύχει τα όνειρά της αυτή η νοοτροπία που προσπαθεί να απομονώσει τον τουρκοκυπριακό λαό, καταπατώντας χωρίς δισταγμό τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε τομέα της ζωής».

Αν υπάρχει μία πλευρά που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, αυτή είναι η «ε/κ ηγεσία», υποστηρίζει το «υπεξ».

Υπό το φως αυτών των πραγματικοτήτων, καταλήγει το «υπεξ», καταδικάζει με λύπη για άλλη μια φορά την «θρασεία και αναιδή δήλωση» που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατηγορεί «την μητέρα πατρίδα Τουρκία με αβάσιμους ισχυρισμούς».

Ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων το Κυπριακό, κατά τον Τατάρ
-------
Στο μεταξύ, σε δήλωσή του για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χθες, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ανέφερε ότι η υπόθεση της Κύπρου είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές πολιτικές αντίθετες με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, πρόσθεσε, οι περιορισμοί που επιβάλλονται στους Τ/κ σε σχέση με τις απευθείας πτήσεις, το αθλητικό εμπάργκο και όλες οι άλλες μορφές απομόνωσης.

Επανέλαβε την θέση ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ένας «κυρίαρχος ισότιμος λαός» στο νησί και πως απέτυχαν όλες οι προσπάθειες λύσης μέχρι σήμερα λόγω της στάσης των Ελληνοκυπρίων, ζητώντας να επιστραφούν στους Τουρκοκύπριους τα δικαιώματά τους.

Πρέπει να υπάρξει μια λύση δύο κρατών στην βάση της κυριαρχικής ισότητας είπε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει η ανάπτυξη του ψευδοκράτους παρά τους άδικους και αντίθετους με τα ανθρώπινα δικαιώματα περιορισμούς και τα εμπάργκο που επιβάλλονται  στους Τουρκοκύπριους, κατά τον ισχυρισμό του.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού, ο κ. Τατάρ είπε ότι η περιοχή θα προσφερθεί στην ανθρωπότητα μέσω της «επιτροπής ακίνητης περριουσίας» χωρίς να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Βακουφίων και επεσήμανε την σημασία του βήματος που γίνεται εκεί, με την «πλήρη στήριξη» της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα