ΥΠΠΑΝ: Εξαιρετικής σημασίας η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών

Η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κυπριακή κοινωνία θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και η πολιτεία έχει υποχρέωση να τις στηρίξει, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.



Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 συνάντηση του Γενικού Διευθυντή

του Υπουργείου Παιδείας, Κύπρου Κυπριανού, με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (Π.Ο.Π).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Π.Ο.Π έθεσε διάφορα θέματα εστιάζοντας κυρίως στην διαφοροποίηση των όρων της παροχής φοιτητικής μέριμνας, χορηγίας και φοιτητικού επιδόματος πολύτεκνων οικογενειών, όπως απορρέουν από την σχετική Νομοθεσία για τους φοιτητές.

Επίσης, έμφαση δόθηκε από την Π.Ο.Π και στη συμπερίληψη των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών στους δικαιούχους μαθητές για παροχή χορηγίας για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε να μελετήσει τα αιτήματα της Π.Ο.Π στην βάση στοιχείων που υπέβαλε η Οργάνωση, ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα ικανοποίησής τους.

Περαιτέρω συμφωνήθηκε όπως τα ανωτέρω θέματα συζητηθούν ξανά με την Π.Ο.Π περί τα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Το  ΥΠΠΑΝ διαβεβαίωσε ότι η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κυπριακή κοινωνία θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και η πολιτεία έχει υποχρέωση να τις στηρίξει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα