Θλίψη και απογοήτευση στην Αστυνομία για τον θάνατο μέλους της Δύναμης

Στο πένθος βυθίστηκε η αστυνομία στο άκουσμα της είδησης του θανάτου νεαρού συναδέλφου τους.

Όλοι μιλούν για έναν αστυνομικό, παράδειγμα προς μίμηση, με ήθος, χαρακτήρα και αφοσίωση στο καθήκον που τάχθηκε να υπηρετεί.

Με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του στην πάταξη της εγκληματικότητας. Ωστόσο, όπως φαίνεται η αφοσίωση του στο καθήκον, αποδεκατίστηκε

στο βωμό της εξυπηρέτησης συμφερόντων τα οποία ενοχλήθηκαν, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν συναδέλφοι του, να μετατίθεται σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη γραμμή σε καθήκοντα, που αδρανοποιούσαν την εκπαίδευσή του και μάλιστα, κατά τρόπο εκδικητικό.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη επεισόδιο, το οποίο  φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι μελών, που βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της Δύναμης.

Το ΣΙΓΜΑ έγινε δέκτης καταγγελιών για προσπάθεια ματαίωσης της σεμνής εκδήλωσης μνήμης, που διοργάνωναν οι συνάδελφοι του.  Αστυνομικός Διευθυντής, φέρεται να απείλησε με καταγγελίες και πειθαρχικές διώξεις τους αστυνομικούς που θα παρευρίσκοντο στην εκδήλωση μνήμης και στην κηδεία του συναδέλφου τους. Απειλές, που σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να συνυπέγραψε κι' ένας εκ των βοηθών Αρχηγών.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για σήμερα και είχε κοινοποιηθεί στους συναδέλφους του, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο φίλος και συνεργάτης τους, έσβησε τόσο άδοξα. Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για τους αστυνομικούς, η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία να αναβληθεί η εκδήλωση.

Με βάση τις αστυνομικές διατάξεις, πάντως, η παρουσία μελών της Δύναμης, δεν θα έχρηζε πειθαρχικής δίωξης, καθώς σε καμία περίπτωση η εκεί παρουσία των αστυνομικών ενόσω δεν επηρεάζεται η Υπηρεσία τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το μόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί παράβαση, θα ήταν το ενδεχόμενο συνωστισμού στη βάση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου.

Η Αστυνομία μοιάζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Όπως υποστηρίζουν μέλη της, υπάρχει γκετοποίηση στα ψηλά δώματα της Δύναμης, με ατζέντα, πράγμα που επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στους ίδιους τους αστυνομικούς, που στο τέλος της ημέρας το μόνο που κάνουν είναι να εκτελούν τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στα χαμηλότερα στρώματα της Δύναμης επικρατεί αναβρασμός, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αφέθηκαν στο έλεος του Θεού και τους κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα